Referatai

Daržovių maistinė vertė

9.0   (3 atsiliepimai)
Daržovių maistinė vertė 1 puslapis
Daržovių maistinė vertė 2 puslapis
Daržovių maistinė vertė 3 puslapis
Daržovių maistinė vertė 4 puslapis
Daržovių maistinė vertė 5 puslapis
Daržovių maistinė vertė 6 puslapis
Daržovių maistinė vertė 7 puslapis
Daržovių maistinė vertė 8 puslapis
Daržovių maistinė vertė 9 puslapis
Daržovių maistinė vertė 10 puslapis
Daržovių maistinė vertė 11 puslapis
Daržovių maistinė vertė 12 puslapis
Daržovių maistinė vertė 13 puslapis
Daržovių maistinė vertė 14 puslapis
Daržovių maistinė vertė 15 puslapis
Daržovių maistinė vertė 16 puslapis
Daržovių maistinė vertė 17 puslapis
Daržovių maistinė vertė 18 puslapis
Daržovių maistinė vertė 19 puslapis
Daržovių maistinė vertė 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

M. Stepanauskienė
Marijampolė,
2005
TURINYS
ĮVADAS
Kulinarija – maisto ruošimo menas, formavosi amžiais ir yra tobulinamas mūsų laikais.Jis buvo kuriamas, ruošiant maistą namų sąlygomis .Laikui bėgant, patiekalų receptų gausėjo, jie darėsi sudėtingesni, įvairiau apiforminami. Maisto ruošimo procesas ypač praturtėjo plečiantis maitinimo įmonėms, kurios pastaruoju metu siūlo naujas receptūras ir skleidžia kitų tautų kulinarinį patyrimą.
Remiantis biochemijos, fizikos, biologijos ir kt. mokslais, buvo parengti moksliniai maisto ruošimo technologijos pagrindai. Jie pastaruoju metu yra nuolat papildomi naujomis žiniomis, pasinaudojant mitybos fiziologijos, higienos, sveikos mitybos bei kitų sričių mokslo darbų rezultatais.
Nuolat plečiama maisto ruošimo techninė bazė .Gausėja maitinimo įmonių ir namų virtuvių įrengimų bei įrankių. Gerėja gaminamų patiekalų kokybė ir plečiasi jų asortimentas.
Kiekvienas, gaminantis maistą, turi išmanyti žaliavų rūšis bei jų kokybę, jų kulinarinę paskirtį, technologiją ir atskirų operacijų seką.
Šiame savarankiškame darbe pabandysiu apžvelgti daržovių maistinę vertę, pirminius jų paruošimo būdus ir pjaustymą.
1.DARŽOVIŲ MAISTINĖS SAVYBĖS
Daržovės vertingos ne tik todėl, kad turi įvairių žmogaus organizmui reikalingų medžiagų. Jos svarbios ir dėl to, kad padeda pasisavinti kitus maisto produktus – mėsą, žuvį, pieną ir kt.
Kiekvienai daržovių genčiai yra būdinga savita cheminė sudėtis. Gamtoje nėra universalių maisto produktų, taip pat ir daržovių, kurios aprūpintų žmogaus organizmą visomis jam reikalingomis medžiagomis. Kuo rajone didesnis daržovių asortimentas, tuo labiau galima tikėtis, kad organizmas gaus jam reikalingų medžiagų.
Kad būtų išvengta medžiagų apykaitos sutrikimų, mityba turi būti subalansuota. Būtina ne tik normalizuoti baltymų, riebalų ir angliavandenių kiekį, bet ir daugiau vartoti produktų, turtingų vandens ir balastinių medžiagų. Pastarosiomis savybėmis pasižymi daržovės todėl, jos vartojamos ir laikantis dietos, nes yra ne labai kaloringos, turi daug skaidulinių medžiagų ir sukelia sotumo jausmą.
Vaisių, bulvių ir daržovių sudėtyje daugiausia yra vandens. Daržovėse vandens kiekis svyruoja nuo 65 iki 96%.
Iš organinių medžiagų, įeinančių į vaisių, uogų ir daržovių sudėtį, vyrauja angliavandeniai (cukrūs, krakmolas, pektininės medžiagos ir kt.). Bulvėse daugiausia krakmolo (8-30%), vaisiuose, uogose, kai kuriose daržovėse-cukrų. Bendras cukrų kiekis daržovėse būna...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 4857 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
20 psl., (4857 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 20 psl., (4857 ž.)
  • Word failas 116 KB
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt