Referatai

Grūdai ir miltai. Jų produktai

9.0   (2 atsiliepimai)
Grūdai ir miltai. Jų produktai 1 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 2 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 3 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 4 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 5 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 6 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 7 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 8 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 9 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 10 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 11 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 12 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 13 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 14 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 15 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 16 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 17 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 18 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 19 puslapis
Grūdai ir miltai. Jų produktai 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Grūdai – pats svarbiausias žemės ūkio produktas. Jie nevartojami tiesiog maistui, bet perdirbami.
Didžiąją maisto raciono dalį turėtų sudaryti perdirbtų grūdų produktai. Neatsitiktinai yra sudaryta maisto produktų piramidė (pav.1), kurios pagrindą sudaro grūdinės kilmės produktai. Atsižvelgiant į šią piramidę, puse dienos raciono turėtų sudaryti grūdinės kultūros produktai (piramidės apačia). Taip yra todėl, kad jie turi didžiausią maistinę vertę ir teigiamai veikia organizmą laikantis piramidės nurodymų. Grūdai suteikia žmogui energijos, yra pagrindinis baltymų šaltinis, turi nemažai vitaminų bei mineralų.
Iš perdirbtų grūdų produktų (kruopų ir miltų) yra gaminami labai įvairūs gaminiai. Prekių asortimentas gana platus. Iš miltų bei kitos žaliavos gaminami makaronai, duona, pyrago gaminiai, džiūvėsiai ir kt. Vis labiau i rinką plūsta greitieji užkandžiai.
Pasaulio grudų produkcijoje kviečiai sudaro 30%, ryžiai ir kukurūzai – 28%, miežiai – 4%, sorgas – 3%, avižos – 2%, soros ir rugiai po 1%. Taipogi yra daug smulkesnių grūdų rūšių, tačiau jų produkcija tokia maža, kad jie neįtarukiami į pasaulio grūdų produkcijos sąrašą.
Pagrindiniai grūdiniai augalai priklauso trims botaninėms šeimoms: varpiniams, rūgtiniams ir ankštiniams. Botaninių šeimų vaisiai yra skirtingos struktūros. Jų savita ir cheminė sudėtis.
Grūdų produktų sandėliavimo terminas yra ilgiausias lyginant su kitais maisto produktais. Jei jie laikomi tinkamomis sąlygomis (sausoje bei vėsioje patalpoje), grūdų produktai gali išlaikyti savo maistinę vertę metų metus.
Vitaminų daugiausiai yra grūdo apvalkale. Kuo geriau nuvalyti grūdai, t.y. kuo aukštesnės rūšies miltai, tuo mažiau vitaminų lieka gaminyje. Kvietinė duona iš šveistinių miltų charakterizuojama kaip optimalaus vitaminų subalansuotumo pavyzdys. Joje yra daugiausiai vitaminų B1, B2, PP ir kt. Suvalgius per parą apie 500g kvietinės duonos iš antros rūšies miltų, gaunama 68% vitamino B1 paros normos, 28 % vitamino B2 ir 82% vitamino PP. Suvartojus analogišką kiekį baltos duonos iš aukščiausios rūšies miltų, gaunama tik 32 % vitamino B1, 15% vitamino B2 ir 24% vitamino PP paros normos.
Didžiausias maistinių skaidulų kiekis yra grūdo apvalkale ir branduolyje. Kuo...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 9160 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. ĮVADAS 3
  • 2. VISKAS APIE GRŪDUS 5
  • 2.1. Kviečiai 5
  • 2.2. Rugiai 7
  • 2.3. Avižos 8
  • 2.4. Burnotis (amaranth) 9
  • 2.5. Miežiai 11
  • 2.6. Grikiai 12
  • 2.7. Ryžiai 14
  • 2.8. Tritikalė 16
  • 2.9. Kukurūzai 17
  • 2.10. Soros 19
  • 2.11. Linų sėmenys 21
  • 3. Grūdų ir miltų prekės 25
  • 3.1. Ryžių prekių asortimentas 25
  • 3.2. Kruopų asortimentas 27
  • 3.3. Dribsnių asortimentas 28
  • 3.4. Makaronų asortimentas 29
  • 3.5. Trapučiai 30
  • 3.6. Kitos prekės 31
  • 4. Duonos ir pyrago gaminiai 32
  • 5. Išvados 36
  • Literatūra 37
  • Priedas 1 38
  • Priedas 2 43

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
44 psl., (9160 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 44 psl., (9160 ž.)
  • Word failas 3 MB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt