• Apibūdinti nežuvinių jūros produktų cheminę sudėtį.
• Išanalizuoti laikymo sąlygas.
• Cheminė sudėtis
• Nežuvinių vandens gyvūnų gyvūnų mėsoje gana daug baltymų, iki 20%, daug nesočiųjų riebiųjų rūgščių, vitaminų, ypač B grupės. Palyginti su naminių gyvulių mėsa, šių mėsa turtingesnė mikroelementų 50, o kartais net ir 100 kartų; 10 kartų daugiau negu žuvyje. Nežuvinių vandens gyvūnų išvaizda, maistinė vertė, labai skiriasi nuo žuvų. Verslinę reikšmę turi šios nežuvinių vandens gyvūnų grupės: vėžiagyviai, moliuskai ir dygiaodžiai.
Moliuskai
• Žinoma apie 130 000 moliuskų rūšių. Moliuskai grupuojami į 7 ryškiai viena nuo kitos besiskiriančias klases, tačiau verslui svarbios 3 klasės: dvigeldžiai, galvakojai ir pilvakojai (sraigės). Kai kurie moliuskai augina perlus.
•
Moliuskų kokybė
• Dvigeldžiai moliuskai, pavyzdžiui austrės, midijos ir kt turi būti užsivėrę arba atsidaryti stipriau paspaudus nagu – tai rodo kad jie gyvi. Ar moliuskai švieži galima patikrinti taip: imesti juos į šaltą vandenį, jei po 15 – 20 minučių neužsidarys, jie yra sugedę. Moliuskai turi kvepėti jūra ir dumbliais.Mėsa kieta, dažniausiai valgoma žalia. Esant temperatūrai +2 +7 ° C geldelės transportuojamos, sandėliuojamos išsilaiko iki 2 savaičių. Negyvi moliuskai maistui netinkami, nes, be fermentinių procesų, vyksta ir puvimas, gali susidaryti toksinų. Dėl to perdirbami ir vartojami tik gyvi moliuskai.
• Nuo moliuskų galima užsikrėsti hepatitu A.
• Kadangi šios ligos virusas atsparus išorės
• aplinkos veiksniams (šalčiui, karščiui),
• todėl ilgai išlieka gėlame ar jūros vandenyje.
Dvigeldžiai moliuskai
• Dvigeldžiai moliuskai
• Valgomas visas moliusko kūnas bei tarpgeldinis skystis. Kadangi moliuskų kriauklės labai sunkios (53-63% gyvūno masės), tai valgomųjų dalių išeiga nėra didelė. Moliuskuose yra mikro makro elementų: natrio, magnio, fosforo,seleno, folio rūgšties ir kt.,vitaminų A, B1 B2. Pasaulyje žinoma maždaug 25 000 dvigeldžių moliuskų rūšių.
Austrės
• Labiausiai vertinami dvigeldžiai moliuskai. austrės. Daugiausia austrių, net 80 %, suvalgomos žalios. Smėlio spalvos Europinių austrių mėsa yra švelnaus skonio, o pilkšvai violetinė uolų austrių – aštresnio. Mėsoje daug vandenyje tirpių aminorūgščių, baltymų, C, B1, B2, B12 vitaminų,...
Šį darbą sudaro 1409 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!