VMS IV kursas, II gr.
Kokybės vadybos organizacinė schema 27
Kokybės politika ir procedūros 27
Bendradarbiavimas 27
Maisto tvarkymo subjektų patikrinimai 28-30
Išvados 31
Literatūros sąrašas 32
Priedas. Žaliavų ir pagamintų produktų kokybės pažymėjimai, bei žaliavų, tiekėjų sąrašas.
Įvadas
Tikslai. Kadangi gamybinė praktika susidėjo iš dviejų dalių, tai ir tų tikslų iškilo ne vienas. Pirma dalis praktikos buvo atlikta įmonėje „Fazer kepyklos“. Jos metu teko suvokti ir išsiaiškinti, kaip šis maisto tvarkymo subjektas gamybos procese vykdo reglamentų 178/2002 maisto įstatymo bendruosius principus bei 852/2004 Maisto produktų higienos reikalavimus.
Po to reikėjo apsispręsti ir pasirinkti vieną maisto produktą (j/d forminė „Penkiagrūdė“) ir aprašyti jo gamybos technologinį procesą, nurodant svarbius valdymo taškus (SVT), pažeidimus. Aprašyti kiek įmanoma sunaudotas gamybos procesui žaliavas; atitikimą žaliavų ir maisto produkto norminių dokumentų reikalavimams. Parengti produkto sulaikymo ir išėmimo iš rinkos schemą.
Antra dalis praktikos buvo atlikta Raseinių rajono valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje. Teko susipažinti su kokybės sistema ir, svarbiausia, dalyvauti bei kartu atlikti maisto tvarkymo subjektų patikrinimus.
Santrauka. Pirmiausia supažindinama su praktikos vietos – įmonės veikla, jos istorija. Po to konkrečiai pereinama prie užsibrėžtų tikslų įgyvendinimo.
I dalis. Gan išsamiai ir plačiai aprašomi pasirinkto maisto produkto – „Penkiagrūdės“ juodos forminės duonos – gamybos technologinio proceso žingsniai su visais temperatūriniais ir laiko parametrais, bei pateikiama tiksli produkto receptūra. Aprašomi pastebėti technologinio proceso pažeidimai, galintys įtakoti produkto saugą ir kokybę. Pateikiamas j/d „Penkiagrūdė“ atitikimas norminių dokumentų reikalavimams bei ES reglamentų 178/2002 ir 852/2004 bendriesiems principams. Supažindinama su pačiu produktu trumpai aprašant jo optimalius gaminio matmenis, pateikiami drėgmės ir minkštimo parametrai, jusliniai rodikliai, bei tiksli produkto sudėtis. Nurodoma, kas tikrinama įmonės laboratorijoje vykstant atskiriems kokybės tikrinimams.
Išsamiai supažindinama su produkto sulaikymo ir paėmimo iš rinkos programa., kartu pateikiant programos veiksmų schema.
II dalis. Pateikiama ataskaita, atlikus praktiką, Raseinių rajono valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje. Trumpai apžvelgiama kokybės sistema diegiama pagal Lietuvos Respublikos standartą LST EN ISO/ IEC 17020:2004 “Bendrieji įvairių tipų kontrolės įstaigų...
Šį darbą sudaro 10127 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!