Aktualumas. Pradedant maitinimo verslo organizavimo studijas svarbu susipažinti su darbais susijusiais su gamyba ir aptarnavimu, nes tai gali praversti ateityje, ieškant darbo. Svarbu žinoti pagrindinius dalykus, mokėti paaiškinti kas kam reikalinga ir patiems susitvarkyti su visais darbais. Reikia ne tik mokėti pagaminti nesudėtingus patiekalus, bet ir mokėti paaiškinti jų gamybą, žinoti išeigas, sudedamąsias medžiagas, daryti viską pagal receptūrą. Ši praktika mums buvo svarbi tuo,kad mes susipažinome su saugaus darbo reikalavimais, atlikdami praktiką kavinėje išmokome paskirstyti darbą darbuotojams, sužinojome pagrindines lankytojų aptarnavimo taisykles, aptarnavimo stilius ir metodus. Valgykloje išmokome atlikti pirminį žaliavų paruošimą ir paruošti patiekalus, nauduojant įvairias technologijas.
Praktikos tikslas: Susipažinti su darbo organizavimu maitinimo įmonėje, įgyti minimalius darbo įgūdžius.
Praktikos uždaviniai.
7. Atlikti pirminį produktų paruošimą;
8. Gaminti nesudėtingus patiekalus.
Susipažinimas su maitinimo įmone
Atlikome praktiką Vilniaus kolegijos, Verslo vadybos fakulteto bufete, bei valgykloje. Valgykla dirba nuo pirmadienio iki penktadienio, darbą pradeda 9 valandą 15 minučių ir baigia 14 valandą, penktadieniais darbas baigiamas 13 valandą. Bufetas dirba taip pat nuo pirmadienio iki penktadienio, darbą pradeda 9 valandą ir baigia 14 valandą, penktadieniais darbas baigiamas 13 valandą.
Įmonės struktūra: yra kavinė, valgyklos salė, daržovių sandėlis ir sausų produktų sandėlis, gamybinis cechas, daržovių skyrius, mėsos ir žuvies skyrius, karštų patiekalų skyrius, šaltų patiekalų skyrius.
Gaminamų patiekalų asortimentas yra gana įvairus. Gaminami šalti, karšti, miltiniai, mėsos, daržovių, varškės patiekalai, karštieji ir šaltieji gėrimai. Daržovių, miltų, varškės gaminiai: gali būti varškės apkepas, bulviniai blynai, cepelinai, žemaičių blynai. Iš šaltųjų patiekalų gaminamos įvairios salotos, kepta žuvis ir t.t
Valgykloje dirba 5 darbuotojai: maisto gamybos vedėja, virėja – kasininkė, virėja, pagalbinė darbuotoja, vedėja.Jos dirba nuo 8:30 iki 16h.
Maisto higienos reikalavimai maitinimo įmonės darbuotojams irsaugaus darbo, ir priešgaisrinės apsaugos organizavimas įmonėje: Geros higienos praktinių taisyklių viešojo maitinimo įmonėms reglamentuoja Lietuvos Respublikos maisto įstatymas. Lietuvos higienos norma HN 15 : 2003. Sistemos reikalavimas RVASVT. Saugos darbo ir priešgaisrinių apsaugos taisyklių laikomąsi.
Darbas gamybiniuose skyriuose
Daržovių skyrius:
Daržovių skyriuje yra...
Šį darbą sudaro 1512 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!