Kaunas
2005
Stalo aptiesalų, indų, įrankių, taurių bei kitų serviruotės
elementų parinkimas ir apskaičiavimas................................................................................11
Stalų serviruotės....................................................................................................................12
Svečių aptarnavimo numatymas...........................................................................................13
Išvados..................................................................................................................................14
Literatūros sąrašas.................................................................................................................15
Priedai
Įvadas
Sunku pasakyti kada žmonės susirinko į pirmąją savo šventę. Tikriausiai tai buvo akmens amžiuje, kai visa gentis susėdo aplink, iš sumedžioto žvėries, paruoštą kepsnį. Tačiau aišku viena – kad ir koks būtų sunkus metas, žmonės mėgsta susirinkti drauge ir švęsti. Na ir kas, kad ne visi turi galimybę linksmintis senovinėje pilyje, jachtoje ar skrisdami oro balionu. Svarbu, kad susirinkusiems būtų smagu ir džiugios šventės akimirkos ilgai išliktų atmintyje.
Ruošiant vakarėlį būtina suplanuoti iš anksto net ir smulkmenas, bet ne mažiau svarbu ir pačiam organizatoriui patirti šventės kūrimo džiaugsmą.
Surengti vakarėlį galima bet kokiai progai, manau visiems teko tokia didelė atsakomybė, ne vien man praktiškai pajusti darbo sunkumą. Dėl to apsirinkau temą “vaikų maitinimo organizavimas vaikų šventės metu”, nes man teko suorganizuoti brolio sūnaus krikštynas.
Pirmoji mažojo –žmogaus gyvenimo šventė – pirmas gimtadienis . Šią dieną suaugusiam dažniausiai primena tik fotonuotraukos ar videojuostos.
Aš manau, kad sudėtingiausias yra parinkti savo vaikui krikšto tėvus, lietuviai nuo seno tikėjo, kad kūdikis bus panašus į juos. Kūmauti kviesdavo gerus, dorus žmones, kadangi kūmų pareigos nesibaigia krikšto marškinėlių apvilkimu, dovana ar kūmų pyrago vaišėmis, tokie papročiai liko iki šių dienų
Teorinė dalis
Pobūvis – tai iškilmingi pietūs ar vakarienė, kurio nors asmens ar įvykio garbei. Pobūviai gali būti oficialūs (įvairūs priėmimai) ir draugiški, šeimyniniai. Oficialūs pobūviai rengiami įvairių sutarčių, pasirašymo, nacionalinių švenčių, oficialių vizitų proga. Neoficialūs vizitai organizuojami įvairų organizacijų ir asmenų.
Priklausomai nuo aptarnavimo formos pobūvio metu svečiai gali būti visiškai ar iš dalies aptarnaujami padavėjo. Gaili būti rengiami: pobūvis – furšetas, kokteilis, kokteilis – furšetas, arbatėlė ar kavutė, mišrus pobūvis.
Pobūviuose aptarnauti pavedama kvalifikuotiems, patyrusiems padavėjams, turintiems specialių žinių ir profesinių įgūdžių.
Pirmiausiai stalas dengiamas specialia staltiese. Jai stalo paviršius nepadengiamas specialia minkšta medžiaga, pirmiau užtiesiama flanelė, tik tada dengiama staltiesė. Jei tiesiamos kelios staltiesės, jas pradedama dengti...
Šį darbą sudaro 2014 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!