Kaunas
2006
Įvadas
Mūsų dienomis tiek kaime, tiek mieste vis labiau įsigali gimtadienio šventimas. Gimtadienis tampa svarbiausia ir populiariausia diena, asmenine švente. Ši diena yra ne tik kurio nors šeimos nario, bet ir visos šeimos šventė, o jubiliejinės sukaktuvės – tai ir visos giminės, draugų ir pažįstamų šventė. Seniau jubiliejinės šventės buvo ruošiamos namuose. Vieni tuo mėgaujasi lyg šventiniu ritualu, kiti tai daro paskubomis, nemėgstantiems gaminti maisto, vaišių ruošimas gali tapti tikra kančia. Tačiau yra įvairių būdų ir priemonių gražioms ir turiningoms vaišėms suruošti, neplušant kelias dienas prie viryklės. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę vis daugiau atidaroma restoranų, kavinių, kurios siūlo savo paslaugas, surengti įdomius, turiningus šventinius pobūvius. Jubiliejai gali būti švenčiami įvairiose maitinimo įstaigose: baruose, restoranuose, kavinėse ar išnuomojamose patalpose.
Baras - tai maitinimo įmonė, kurioje lankytojams siūlomas tam tikras patiekalų, užkandžių, konditerijos gaminių, gausus gėrimų asortimentas, atsižvelgiant į jos specializaciją. Barai gali būti bendro profilio ir specializuoti.
Kavinė – tai maitinimo įmonė, kurioje yra gausus karštų ir šaltų gėrimų, konditerijos gaminių, saldžių patiekalų ir ribotas šaltų bei karštų patiekalų asortimentas.
Restoranas – tai maitinimo įmonė, kurioje lankytojams siūlomas gausus patiekalų, gėrimų, konditerijos gaminių asortimentas, sudaromos sąlygos poilsiui ir pramogoms. Restoranai iš kitų maitinimo įmonių tipų išsiskiria aukšto meninio lygio interjerų ir reklama, geresnių materialinių ir techninių aprūpinimų, klasikinėmis lankytojų aptarnavimo formomis, realizuojamos produkcijos asortimentu. Restorano meniu vyrauja užsakomieji ir firminiai patiekalai, konditerijos gaminiai ir gėrimai, atspindintis įmonės ypatumus ir specializaciją. Restoranai gali būti bendro profilio ir specializuoti. Atsižvelgiant į architektūrinį bei meninį interjero suprojektavimą, taip pat patiekalų ir gėrimų asortimentą, aptarnavimo būda ir formą, restoranai specializuojami:
Pagal asortimentą (žuvies, alaus, žvėrienos patiekalų ir kt.);
Pagal nacionalines virtuves (lietuvių, gruzinų, vokiečių, italų ir kt.);
Pagal temines kryptis (istoriniai, užmiesčio zonų, egzotiniai, turistų ir kt.).
Esamos padėties analizė UAB „Laukinė orchdėja“
Aš pasirinkau rengti Jubiliejinį vakarą restorane „ Laukinė Orchidėja“. Jis įsukūruręs netoli Kauno prie autostrados, labai gražioje ir erdvioje vietoje. Gražiai apželdinta...
Šį darbą sudaro 3761 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!