Marijampolė
2008
1. RESTORANO “MIDAUS RAGAS” VEIKLOS ANALIZĖ
Restoranas “Midaus ragas” įsikūręs Marijampolės mieste, Laisvės g. 26. restoranas priklauso Marijampolės miesto vartotojų kooperatyvui. Restoranas gyvuoja jau dag metų. Tik 2006m. viduryje restoranas pakvietė lankytojus atsinaujinęs, buvo šviesiai nudažytas statinio fasadas, statinį papuošė nauja emblema, sutvarkytas restorano interjeras.
Praktikos metu susipažinau su įvairiais dokumentais, stebėjau aplinką taip pat kaip vyksta įmonės veikla.
Norint atlikti restorano “Midaus ragas” veiklos analizę reikėjo išsiaiškinti, analizuoti teisinius dokumentus, pagal kuriuos dirba restoranas, išsiaiškinti įmonės statusą, pareigybines instrukcijas, darbų saugos organizavimą, restorano įrangą bei RVASVT sistemos įdiegimo procesą.
1.1. Teisiniai norminiai aktai bei sutartys
Restoranas “Midaus ragas” dirba pagal du dokumentus, tai patikros sertifikatas bei patikros liudijimas.
Abu šiuos dokumentus išdavė valstybės įmonė Kauno metrologijos centras.
Patikros sertifikatas Nr. 0001712. Patikros protokolo registracijos Nr. 93 , data 2007-03-28. patikros sertifikatas galioja iki 2008-03-27. šis sertifikatas išduodamas tik vieneriems metams. Patikros sertifikato išvadoje rašoma „tinkama“.
Patikros liudijimas Nr. 1656867. Patikros protokolo registracijos Nr.10, data 2007-03-19. Patikros liudijimas galioja pagal vartotojo poreikius. Patikros liudijimo išdavoje rašoma tinkama naudoti. Šis dokumentas išduodamas tiek kiek jo reikės patikros liudijimo gavėjui.
1.2. Maitinimo įmonės statusas
Kiekviena maitinimo įmonė turi savo statusą. Pagal jį maitinimo įmonės gali būti kavinės, specializuotos kavinės, restoranai, barai, specializuoti barai, užkandinės (bistro), valgyklos.
Praktiką atlikau maitinimo įmonėje, kuri pagal statusą priklausytų pirmos klasės restoranui.
Restoranas – tai maitinimo įmonė, kurioje lankytojams siūlomas gausus patiekalų, gėrimų, konditerijos gaminių asortimentas, sudaromos sąlygos poilsiui.
Yra keliami pagrindiniai reikalavimai pirmos klasės restoranams, pagal šiuos reikalavimus noriu palyginti restorano ”Midaus ragas” esama padėtimi.
1. valgomieji indai ir įrankiai:
1.1. parenkami pagal individualų užsakymą - neprivaloma
1.2. parenkami pagal virtuvės ir aptarnavimo ypatumus – privaloma
1.3. su įmonės monograma arba emblema – neprivaloma
2. Indų grupės:
2.1. metaliniai indai ir įrankiai – nerūdijančio plieno
2.2. porceliano (ne prastesni) – 6g.
2.3. stikliniai rūšiniai (ne prastesni) – 4g.
3. stalo užtiesalai
3.1. gaminami pagal individualų užsakymą – neprivaloma
3.2. parenkami vienodo stiliaus, atsižvelgiant į interjerą ir stalų serviravimą – privaloma
3.3....
Šį darbą sudaro 6554 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!