aptarnaujamas minimalus stalas.
paruoštas ir supakuotas pagal užsakymą.
JAV 1921 metais.
• Šiandien amerikiečių įkurti greito maisto tinklai, tokie kaip
McDonald's (1940 m.) ir KFC (1952 m.) yra tarptautinės
korporacijos, turinčios prekybos vietų visame pasaulyje.
L I E T U V O J E I Š L I K Ę
T R A D I C I N I A I
L I E T U V I Ų
P A T I E K A L A I
• Aukštaičiai visada itin garsėjo savo miltiniais patiekalais: blynais su įvairiausiais
įdarais, virtiniais, koldūnais, skryliais. Aukštaitijoje virtos ir paprastos (pieniškos
daržovių, mėsiškos kopūstų) ir itin originalios sriubos (pavyzdžiui, alaus sriuba),
puikiai mokėta ruošti paukštieną. Aukštaitės šeimininkės kepė ir virė burnoje
tirpstančius saldumynus – spurgas, žagarėlius.
• Patarlės ir priežodžiai apie dzūkus ir grybus aktualūs buvo ir senovėje, ir dabar.
Šiame Lietuvos regione visada gaminta daugybė valgių iš grybų: virtos grybų
sriubos (pavyzdžiui, raugintų kopūstų sriuba su baravykais), grybai troškinti,
kepti, marinuoti, rauginti, darytas grybų sūris, jais buvo įdaromi pyragėliai,
virtinukai. Mes vėl iš naujo atrandame vytintą mėsą, o dzūkai jau nuo seniausių
laikų gamino puikią vytintą dešrą.
• Suvalkija – tai Lietuvos regionas, kuris gali puikuotis autentiškais, pagal seną
receptūrą gaminamais mėsos gaminiais. Bene žymiausias – tradicinis kapotos
mėsos skilandis, taip pat puikios rūkytos dešros, kumpiai, „kindziuliai“.
Suvalkiečiai nuo seno virė barštelius su auselėmis, išpopuliarėjusius visoje
Lietuvoje. Kaip tradicinį suvalkietišką gėrimą paminėsime naminį juodųjų
serbentų vyną.
• Tradiciniai žemaičių patiekalai Ko gero, žymiausias žemaitiškas valgis – kastinis
su virtomis bulvėmis, taip pat – su lupenomis virtos bulvės, dažomos kanapių
spirgučiuose ar sėmenų druskoje. Žemaičiai puikiai ruošė patiekalus iš šviežios
mėsos, ypač įvairius troškinius, kepė įmantrius pyragus su uogomis, vaisiais,
uogienėmis.
Š I U O L A I K I N I S
N A M I N I S M A I S TA S
• Dažnai naminis maistas pakeičiamas šaldytu ar
greitu maistu.
• Yra išlikę ir tradiciniai patiekalai, kuriuos galbūt
dažniau valgome per šventes pas močiutę.
• Populiaru ir namuose kepti picą ar mėsainius,
kuomet...
Šį darbą sudaro 769 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!