Kremas- tai puri, maistinga ir skani masė, gaunama sukant su cukrumi sviestą, kiaušinius bei kitus produktus, ją paskaninant įvairiais prieskoniais bei aromatizuojant. Kremu pertepami tortai, pyragaičiai, padengiami bei papuošiami jų paviršiai. Kartais kremas nudažomas švelniomis, neryškiomis spalvomis. Puošimui kremas spaudžiamas iš polietileninio maišelio, pergamentinio popieriaus tūtelės arba plastmasinio švirkšto pro įvairių formų antgalius.
Kremų bloga savybė ta, kad jie greitai genda. Todėl kremai gaminami tik iš labai šviežių produktų, o gaminiai su kremu laikomi šaltai ir greitai suvartojami.
Sviestiniai kremai vartojami dažniausiai, nes juos lengva pagaminti ir jais galima gražiai papuošti gaminius. Tačiau jie yra riebūs, labai kaloringi. Kad kremai būtų labiau virškinami, ne tokie riebūs, be to, ir pigesni, į juos pilama skysčių, įmušama kiaušinių.
Pagrindinis kremų produktas yra grietinėlė, geriausia- 30-35% riebumo. Kai kuriuos kremus galima gaminti iš grietinės. Į kremus dedama cukraus, pieno, kiaušinių, įvairių prieskonių bei priedų. Prieskoniai- vanilinas, tarkuotos citrinų bei apelsinų žievelės, migdolų esencija, romas ir kt. Priedai- kakava arba šokoladas, kava, riešutai, vaisiai, uogos, cukrintiniai, sausainiai, biskvitas ir pan. Nuo prieskonių ir priedų priklauso kremo pavadinimas, pavyzdžiui, kavos kremas, vanilininis kremas, riešutinis kremas, šokoladinis kremas ir pan. Kremus galima gaminti dviem būdais. Vienas iš jų- nevartojant kiaušinių. Antrasis būdas- su pienu ir kiaušiniais.
Pirmasis būdas. Želatina išbrinkinama, ištirpinama ir atvėsinama iki 30°C temperatūros. Visus produktus, kurie bus dedami į kremą, reikia paruošti prieš plakant grietinėlę ir supilti į ištirpintą želatiną. Grietinėlė plakama, kol pavirsta standžiomis putomis. Kai pradeda tirštėti, plakant suberiamas miltinis cukrus. Želatina supilama į baigiamą plakti grietinėlę. Paruoštas kremas skubiai išpilstomas į formeles ir atvėsinamas. Tiekiant išverčiamas iš formelių kaip drebučiai. Kremą galima tiekti su vaisių sultimis, konservuotais vaisiais, uogiene, likerio ar vyno padažu arba sirupu.
Antrasis būdas. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi ir užplikomi verdančiu vandeniu, pilant maža srovele ir maišant, kad nesukrešėtų. Tai- kiaušinių ir pieno mišinys. Jis gaminamas emaliuotose arba moliniuose induose, maišant...
Šį darbą sudaro 1705 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!