Referatai

Varškė ir jos gaminiai

10   (1 atsiliepimai)
Varškė ir  jos gaminiai 1 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 2 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 3 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 4 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 5 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 6 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 7 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 8 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 9 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 10 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 11 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 12 puslapis
Varškė ir  jos gaminiai 13 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Produktai, gauti, rauginant pieną arba grietinėlę pienrūgščio ar pienrūgščio ir alkoholinio rūgimo būdu, vadinami rūgščiais pieno produktais. Prie šių produktų priskiriama grietinė, varškė ir varškės gaminiai, rūgusis pienas, acidofiliniai produktai, kefyras, jogurtas ir kt. Jiems visiems būdinga aukšta maistinė vertė, malonus, gaivinantis skonis, be to, juos lengvai įsisavina organizmas. Šiuose produktuose esančių pieno rūgšties bakterijų (acidofilinės, bulgariškųjų lazdelių ir kt.) veikimo esmė yra ta, kad jos gali išskirti antibiotikus, naikinančius puvimo ir kai kurias patogenines bakterijas, pavyzdžiui, organizme gyvenančias koli bakterijas. Be to, kai kurios pieno rūgšties bakterijų kultūros praturtina produktus vitaminais B1, B2, B12.
Varškė paįvairina racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. Šiame produkte yra daug naudingų medžiagų, kurios suteikia jam gydomųjų savybių. Varškė labai naudinga žmonėms, sergantiems kepenų ligomis, ateroskleroze, gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige. Sergant plaučių uždegimu arba įsisenėjus bronchitui, liaudies medicinos atstovai rekomenduoja varškės kompresus. Vakare uždėtas kompresas nenuimamas iki ryto. Jis sušvelnina kosulį ir malšina uždegiminius procesus.
Darbo problema. Dabar parduotuvėse gausu įvairių rūšių varškės, todėl kiekvienas pirkėjas gali pasirinkti pagal savo skonį ir sveikatą. Visos varškės rūšys gaminamos vienodai — kaitinant suraugintą pieną. Kaitinant, pieno baltymas kazeinas sutirštėja, todėl organizmas jį lengviau pasisavina. Norint išgauti iš varškės kuo daugiau naudos, reikia pasirinkti būtent tą jos rūšį, kuri organizmui reikalingiausia. O tos rūšys viena nuo kitos skiriasi riebumu, rūgštingumu, drėgnumu, konsistencija ir skonio savybėmis. Todėl pateiksiu informacijos apie įvairisu varškės gaminius, padėsiančios iš gausaus asortimento išsirinkti pageidautiną produktą.
Darbo tikslas — apibūdinti varškę ir jos gaminius, analizuojant mokslinę - techninę literatūrą bei atliekant šių gaminių asortimento tyrimą.
• Atlikti varškės ir jos gaminių asortimento tyrimą Lietuvos prekybos centruose, pateikiant produktų informaciją apie kainas, gamintojus, pakuotes, riebumą ir pan.
Darbo metodai:
• Mokslinės – techninės literatūros analizė;
• Tiriamasis metodas.
VARŠKĖS IR VARŠKĖS GAMINIŲ ASORTIMENTAS, KLASIFIKAVIMAS
Varškė gaminama iš normalizuoto arba lieso pasterizuoto karvių pieno, surauginamo raugu, paruoštu iš grynųjų pienarūgščių bakterijų kultūrų, ir naudojant...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3047 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 3
  • VARŠKĖS IR VARŠKĖS GAMINIŲ ASORTIMENTAS, KLASIFIKAVIMAS 4
  • VARŠKĖS IR VARŠKĖS GAMINIŲ GAMYBOS TECHNOLOGIJA 5
  • VARŠKĖS IR varškės gaminių Įpakavimas, ženklinimas ir laikymas 6
  • VARŠKĖS IR VARŠKĖS GAMINIŲ MAISTINĖ IR ENERGETINĖ VERTĖ 8
  • VARŠKĖS IR VARŠKĖS GAMINIŲ jusliniai rodikliai 9
  • VARŠKĖS IR VARŠKĖS GAMINIŲ YDOS 11
  • Varškės ydos 11
  • Varškės sūrių ydos 11
  • IŠVADOS 13
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS 14

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
13 psl., (3047 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 13 psl., (3047 ž.)
  • Word failas 253 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt