Produktai, gauti, rauginant pieną arba grietinėlę pienrūgščio ar pienrūgščio ir alkoholinio rūgimo būdu, vadinami rūgščiais pieno produktais. Prie šių produktų priskiriama grietinė, varškė ir varškės gaminiai, rūgusis pienas, acidofiliniai produktai, kefyras, jogurtas ir kt. Jiems visiems būdinga aukšta maistinė vertė, malonus, gaivinantis skonis, be to, juos lengvai įsisavina organizmas. Šiuose produktuose esančių pieno rūgšties bakterijų (acidofilinės, bulgariškųjų lazdelių ir kt.) veikimo esmė yra ta, kad jos gali išskirti antibiotikus, naikinančius puvimo ir kai kurias patogenines bakterijas, pavyzdžiui, organizme gyvenančias koli bakterijas. Be to, kai kurios pieno rūgšties bakterijų kultūros praturtina produktus vitaminais B1, B2, B12.
Varškė paįvairina racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. Šiame produkte yra daug naudingų medžiagų, kurios suteikia jam gydomųjų savybių. Varškė labai naudinga žmonėms, sergantiems kepenų ligomis, ateroskleroze, gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige. Sergant plaučių uždegimu arba įsisenėjus bronchitui, liaudies medicinos atstovai rekomenduoja varškės kompresus. Vakare uždėtas kompresas nenuimamas iki ryto. Jis sušvelnina kosulį ir malšina uždegiminius procesus.
Darbo problema. Dabar parduotuvėse gausu įvairių rūšių varškės, todėl kiekvienas pirkėjas gali pasirinkti pagal savo skonį ir sveikatą. Visos varškės rūšys gaminamos vienodai — kaitinant suraugintą pieną. Kaitinant, pieno baltymas kazeinas sutirštėja, todėl organizmas jį lengviau pasisavina. Norint išgauti iš varškės kuo daugiau naudos, reikia pasirinkti būtent tą jos rūšį, kuri organizmui reikalingiausia. O tos rūšys viena nuo kitos skiriasi riebumu, rūgštingumu, drėgnumu, konsistencija ir skonio savybėmis. Todėl pateiksiu informacijos apie įvairisu varškės gaminius, padėsiančios iš gausaus asortimento išsirinkti pageidautiną produktą.
Darbo tikslas — apibūdinti varškę ir jos gaminius, analizuojant mokslinę - techninę literatūrą bei atliekant šių gaminių asortimento tyrimą.
• Atlikti varškės ir jos gaminių asortimento tyrimą Lietuvos prekybos centruose, pateikiant produktų informaciją apie kainas, gamintojus, pakuotes, riebumą ir pan.
Darbo metodai:
• Mokslinės – techninės literatūros analizė;
• Tiriamasis metodas.
VARŠKĖS IR VARŠKĖS GAMINIŲ ASORTIMENTAS, KLASIFIKAVIMAS
Varškė gaminama iš normalizuoto arba lieso pasterizuoto karvių pieno, surauginamo raugu, paruoštu iš grynųjų pienarūgščių bakterijų kultūrų, ir naudojant...
Šį darbą sudaro 3047 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!