Referatai

Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas

9.6   (2 atsiliepimai)
Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas 1 puslapis
Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas 2 puslapis
Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas 3 puslapis
Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas 4 puslapis
Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas 5 puslapis
Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas 6 puslapis
Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas 7 puslapis
Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas 8 puslapis
Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas 9 puslapis
Varškės ir varškės desertų mikrobinis gedimas 10 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Darbo problema: varškė ir varškės desertai yra pieno produktai, ypač naudingi žmogaus organizmui, nes yra labai lengvai įsisavinami, jiems būdinga aukšta maistinė vertė, malonus, gaivinantis skonis. Tačiau tuo pačiu tai yra gana greitai gendantys pieno produktai, todėl, kad juose yra nemažai drėgmės bei įvairių maisto medžiagų, padedančių vystytis mikrobams. Todėl būtina identifikuoti tuos mikroorganizmus ir užkirsti kelią jų vystymuisi.
Darbo tikslas: naudojant mokslinę literatūrą išmokti nustatyti varškės ir varškės desertų kokybę, susipažinti su šių gaminių mikrobinių gedimų sukėlėjais ir sugebėti juos identifikuoti.
• Susipažinti su šios grupės produktų mikrobiologinių gedimų sukėlėjais ir jų sukeltomis ydomis.
• Stebėjimo.
1. PRODUKTO APRAŠYMAS
Varškė gaminama iš normalizuoto arba lieso pasterizuoto karvių pieno, surauginamo raugu, paruoštu iš grynųjų pienarūgščių bakterijų kultūrų, ir naudojant arba nenaudojant kalcio chloridą bei pieną sutraukiantį fermentą, po to šildant ar nešildant sutrauką.
Varškė paįvairina racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. [14] Ji yra gerai virškinama, naudinga įvairaus amžiaus žmonėms. Šiame produkte yra daug naudingų medžiagų, kurios suteikia jam gydomųjų savybių: baltymų (14 — 19%), riebalų (9 — 18%), mineralinių druskų, pieno rūgšties, fermentų, vitaminų ir kitų medžiagų. [11] Varškė labai naudinga žmonėms, sergantiems kepenų ligomis, ateroskleroze, gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige. Sergant plaučių uždegimu arba įsisenėjus bronchitui, liaudies medicinos atstovai rekomenduoja varškės kompresus. Vakare uždėtas kompresas nenuimamas iki ryto. Jis sušvelnina kosulį ir malšina uždegiminius procesus.
Dabar parduotuvėse gausu įvairių rūšių varškės, todėl kiekvienas galime pasirinkti pagal savo skonį ir sveikatą. Norint išgauti iš varškės kuo daugiau naudos, reikia pasirinkti būtent tą jos rūšį, kuri organizmui reikalingiausia. O tos rūšys viena nuo kitos skiriasi riebumu, rūgštingumu, drėgnumu, konsistencija ir skonio savybėmis. [14] Lietuvoje gaminama šių rūšių varškė: 18%, 9%, 5%, 2% riebumo ir liesa.
Varškės ir varškės desertų asortimentas. Gaminama varškė su priedais (vaisiais, uogomis, daržovėmis), biovarškė, grūdėtoji varškė, dietinė varškė, įvairių skonių varškės desertai, tortai ir kt.
Varškės desertai — tai švelnaus skonio desertiniai varškės gaminiai, į...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2426 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • TURINYS 1
  • ĮVADAS 3
  • 1. PRODUKTO APRAŠYMAS 4
  • 2. VARŠKĖS IR VARŠKĖS DESERTŲ MIKROBIOLOGINIAI KRITERIJAI 5
  • 3. VARŠKĖS IR VARŠKĖS DESERTŲ MIKROBIOLOGINIO GEDIMO SUKĖLĖJAI IR YDOS 6
  • IŠVADOS 9
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS 10

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
10 psl., (2426 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 10 psl., (2426 ž.)
  • Word failas 93 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt