Darbo problema: varškė ir varškės desertai yra pieno produktai, ypač naudingi žmogaus organizmui, nes yra labai lengvai įsisavinami, jiems būdinga aukšta maistinė vertė, malonus, gaivinantis skonis. Tačiau tuo pačiu tai yra gana greitai gendantys pieno produktai, todėl, kad juose yra nemažai drėgmės bei įvairių maisto medžiagų, padedančių vystytis mikrobams. Todėl būtina identifikuoti tuos mikroorganizmus ir užkirsti kelią jų vystymuisi.
Darbo tikslas: naudojant mokslinę literatūrą išmokti nustatyti varškės ir varškės desertų kokybę, susipažinti su šių gaminių mikrobinių gedimų sukėlėjais ir sugebėti juos identifikuoti.
• Susipažinti su šios grupės produktų mikrobiologinių gedimų sukėlėjais ir jų sukeltomis ydomis.
• Stebėjimo.
1. PRODUKTO APRAŠYMAS
Varškė gaminama iš normalizuoto arba lieso pasterizuoto karvių pieno, surauginamo raugu, paruoštu iš grynųjų pienarūgščių bakterijų kultūrų, ir naudojant arba nenaudojant kalcio chloridą bei pieną sutraukiantį fermentą, po to šildant ar nešildant sutrauką.
Varškė paįvairina racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. [14] Ji yra gerai virškinama, naudinga įvairaus amžiaus žmonėms. Šiame produkte yra daug naudingų medžiagų, kurios suteikia jam gydomųjų savybių: baltymų (14 — 19%), riebalų (9 — 18%), mineralinių druskų, pieno rūgšties, fermentų, vitaminų ir kitų medžiagų. [11] Varškė labai naudinga žmonėms, sergantiems kepenų ligomis, ateroskleroze, gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige. Sergant plaučių uždegimu arba įsisenėjus bronchitui, liaudies medicinos atstovai rekomenduoja varškės kompresus. Vakare uždėtas kompresas nenuimamas iki ryto. Jis sušvelnina kosulį ir malšina uždegiminius procesus.
Dabar parduotuvėse gausu įvairių rūšių varškės, todėl kiekvienas galime pasirinkti pagal savo skonį ir sveikatą. Norint išgauti iš varškės kuo daugiau naudos, reikia pasirinkti būtent tą jos rūšį, kuri organizmui reikalingiausia. O tos rūšys viena nuo kitos skiriasi riebumu, rūgštingumu, drėgnumu, konsistencija ir skonio savybėmis. [14] Lietuvoje gaminama šių rūšių varškė: 18%, 9%, 5%, 2% riebumo ir liesa.
Varškės ir varškės desertų asortimentas. Gaminama varškė su priedais (vaisiais, uogomis, daržovėmis), biovarškė, grūdėtoji varškė, dietinė varškė, įvairių skonių varškės desertai, tortai ir kt.
Varškės desertai — tai švelnaus skonio desertiniai varškės gaminiai, į...
Šį darbą sudaro 2426 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!