Meksikiečių virtuvės šaknys siekia actekų laikus, tad nenuostabu, kad ji tokia populiari vaisame pasaulyje. Ši virtuvė žaižaruoja tikrais prieskonių fejerverkais, ryškiomis spalvomis ir plačia gaivių priedų gama.
Meksikietiškas maistas atspindi šalies kultūrą – jis toks pat spalvingas, turtingas, žadinantis apetitą ir linksmas. Jis pasižymi ypatingai aštriu skoniu. Meksikietiška virtuvė turtinga tiek žuvimi, tiek jautiena, vištiena, stebina daržovių ir vaisių gausa. Tačiau meksikiečių virtuvės vizitinė kortelė – aitriosios paprikos, kurių čia rasite įvairių formų, skonių ir aštrumo. Aitriosios paprikos kartu su tekila ir meilės operomis atspindi tikrąjį Meksikos veidą.
Meksikiečių virtuvėje suderinta stulbinama įvairovė prieskonių.
Iš pradžių buvo kukurūzai
Nuo seniausių laikų svarbiausias paprastų žmonių kasdienis valgis buvo kukurūzai.meksikoje randama įrodymų, kad jau 3500 metais pr. Kr. Buvo auginami kukurūzai. Be pupelių, moliūgų ir aitriųjų paprikų, ir šiandien jie – pagrindinis maisto produktas.
Kukurūzai senovės meksikiečiams buvo ne tik maistas. Jie buvo garbinami kaip šventieji augalai ir laikomi pradžia viso, kas gyva.
Tortilija – daugelio meksikietiškų patiekalų pagrindas. Suvyniota kaip semtuvėlis, tortilija laukų darbininkams atstodavo šaukštą, kurį paskiau ir suvalgydavo.. ji vartojama kaip paklotė ar įvalktis žuvims, daržovėms, salotoms arba sūriui. Tortilija – tai nesūdytas kukurūzų paplotis, be riebalų iškeptas įkaitintoje keptuvėje arba kepimo skardoje. Šiaurės Meksikoje ir už Meksikos ribų tortilijos dažnai kepamos iš kvietinių miltų, nes iš jų paprasčiau paruošti tešlą, o skonis labia panašus į kukurūzinių.
Tortilija idealiai dera su tvilkančiai aštriomis aitriosiomis paprikomis, svogūnais, limetų sultimis, česnakais, be kurių meksikietška virtuvė – kaip sūrymas be druskos.
Tortilijos, tacos, padažai
Tortilijos iš iš kukurūzų ir kviečių miltų
Kukurūzų tortilijos
250 g. masa harina (tortilijų miltai)
2 arbat. Š. kiaulės taukų arba aliejaus
350 ml. drungno vandens
Masa harina suberiama 5 dubenį. Įdedama taukų (kambario temperatūros) ir supilama drungną vandenį. Viską, jei įmanoma, išmaišoma rankomis iki vientisos masės. Uždengiama paliekama pastovėti maždaug 20 min. Iš tešlos suformuojama 12 vienodo dydžio rutuliukų, maždaug kiaušinio dydžio. Tešla galima suformuoti taip: tešla uždengiama maistine plėvele arba...
Šį darbą sudaro 1515 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!