Referatai

Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas

10   (1 atsiliepimai)
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 1 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 2 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 3 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 4 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 5 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 6 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 7 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 8 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 9 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 10 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 11 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 12 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 13 puslapis
Kiaulienos ir Jautienos nugarinės palyginimas 14 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Mėsa - pagrindinis maisto produktas, padedantis išvengti geležies stokos mažakraujystės. Kūdikiams ir mažiems vaikams, kurie dar nevalgo tiek daug ir įvairių maisto produktų, kaip kad suaugę žmonės, mėsa yra būtina. Liesa mėsa - labai svarbus lengvai pasisavinamų baltymų, vitamino B12 (kurio nėra kituose produktuose) šaltinis.
Jaunų gyvūnų mėsa lengviau virškinama ir pasisavinama, nes joje mažiau jungiamojo audinio, todėl ji ypač tinka mažiems vaikams. Virta mėsa irgi kur kas lengviau pasisavinama už keptą ar rūkytą mėsą. Rūkytos, keptos mėsos galima duoti vaikams tik nuo 3 metų ir nedažnai. Be to, rūkytoje mėsoje ir jos produktuose yra benzopirenų, dūmuose yra formaldehidų. Tai medžiagos, didinančios riziką susirgti virškinimo sistemos ligomis, net vėžiu. Labai naudinga garuose virta mėsa. Ruošiant mėsos patiekalus mikrobangų krosnelėje dalis baltymų pakinta taip, kad organizmas nebesugeba jų pasisavinti.
Mėsos baltymai. Svarbiausias mėsos struktūrinis komponentas - raumeninis audinys. Apie 80 % raumeninio audinio medžiagų sudaro baltymai. Baltymai yra aminorūgščių, kurios vartojamos kaip ląstelių statybinė medžiaga, šaltinis. Apie 90 % visų raumenų baltymų biologiniu požiūriu (kaip maistas) yra visaverčiai, nes juose yra visų nepakeičiamųjų aminorūgščių.
Mėsoje yra daug baltymų. Mėsos baltymuose - visos nepakeičiamos amino rūgštys. Šie baltymai beveik neatsilieka nuo kiaušinių, pieno baltymų. Gyvulinės kilmės baltymai įsisavinami geriau negu augalinės kilmės. Taigi, norint gauti minimalų baltymų kiekį, žmogui mėsos baltymų reikia dvigubai mažiau nei augalinių. Mėsos baltymų įsisavinama 96-98%.
Valgydamas mėsą, žmogus gauna daug riebalų. Mėsoje vidutiniškai yra 10-40%r iebalų. Maisto riebalai - vienas iš pagrindinių energijos šaltinių. Biologinė riebalų reikšmė priklauso nuo turimo kiekio nepakeičiamų polinesočiųjų riebalų rūgščių (linolio, linoleno, arachido). Iš visų mėsos rūšių kiaulienoje yra daugiausia nepakeičiamų polinesočiųjų riebalų rūgščių. Maistiniai riebalai mažai kuo skiriasi savo kaloringumu vienas nuo kito, nors įsisavinami skirtingai. Kiaulienos taukai įsisavinami geriau nei jautienos ir avienos. Kiauliena įsisavinama 96-98%, jautiena - 76-94%, aviena - 80-90%, o geriausiai įsisavinami paukštienos riebalai.
Riebalai pagerina mėsos skonį ir jos kulinarines savybes,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1086 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
14 psl., (1086 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 14 psl., (1086 ž.)
  • Word failas 375 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Kiti darbai

Kepiniai iš įvairių tešlų

Kepiniai iš įvairių tešlų Kulinarija Peržiūrėti darbą

Gėrimų patiekimas

Gėrimų patiekimas Kulinarija Peržiūrėti darbą

Jogurtas ir jo cheminės savybės

Jogurtas ir jo cheminės savybės Kulinarija Peržiūrėti darbą

Lietuva ir Lietuvos virtuvė

Lietuva ir Lietuvos virtuvė Kulinarija Peržiūrėti darbą

Tortai ir kepiniai

Tortai ir kepiniai Kulinarija Peržiūrėti darbą

Lietuviški prieskoniniai augalai

Lietuviški prieskoniniai augalai Kulinarija Peržiūrėti darbą

Sūrių įvairovė

Sūrių įvairovė Kulinarija Peržiūrėti darbą

Mėsos pirminis paruošimas

Mėsos pirminis paruošimas Kulinarija Peržiūrėti darbą

Augalai ne tik maistas, bet ir vaistas

Augalai ne tik maistas, bet ir vaistas Kulinarija Peržiūrėti darbą

African cuisine

African cuisine Kulinarija Peržiūrėti darbą

Prieskoniniai augalai mūsų gyvenime

Prieskoniniai augalai mūsų gyvenime Kulinarija Peržiūrėti darbą

Vegetariškos dietos planas

Vegetariškos dietos planas Kulinarija Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt