• Suomija – valstybė įsikūrusi Šiaurės Europoje, Fenoskandijos regione. Suomija šiaurėje ribojasi. Oficialus šalies pavadinimas – Suomijos Respublika. Valstybė rytuose ribojasi su Rusija, vakaruose su Švedija, o šiaurėje su Norvegija. Vakaruose Suomiją skalauja Botnijos jūra, pietuose – Suomijos įlanka, o pietų vakaruose – Baltijos jūra. Nuo 12 amžiaus Suomija priklausė Švedijai ir buvo labai retai apgyvendinta. 1809 metais po Švedijos ir Rusijos karo, Suomijos teritorija buvo atimta iš Švedijos ir prijungta prie Rusijos. 1917 metais liepos 14 dieną Suomija paskelbė savo autonomiją, o 1917 metais gruodžio 6 dieną – nepriklausomybę. 1995 metais tapo Europos Sąjungos nare.
• Kalbant apie suomių kultūrą, daugeliui ji siejasi su pirtimis. Keista ir džiugu, kad suomiai kulinarijos pasaulį sugebėjo perkelti į pirčių erdvę. Tradicinis pirčių maistas - saunos lenkkimakkara dešra. Dešros valgymas turi savas tradicijas. Šviežios dešrelės suvyniojamos į foliją ir vos tik susėdus pirtininkams, dedamos į krosnį. Pasiekus 85-100 laipsnių karštį, lenkkimakkara dešra yra išimama ir valgoma. Ne paslaptis, kad lenkkimakkaros dešrą labiau mėgsta vyrai nei moterys. Neatsiejamas dešros priedas - makkara.
Suomiška virtuvė - viena iš vakarietiškų virtuvių, paplitusi Suomijoje ir apimanti suomių tradicinius patiekalus bei gėrimus.
• Suomių tradicinis maistas labai paprastas: duona, žuvis, bulvės bei kitos šiltuoju metų laiku užauginamos daržovės. Suomiai taip pat mėgsta ir mėsą, nes nuo seno yra medžiotojų tauta, be to, daugumai žmonių tenka ypač sunkiai dirbti miško pramonėje, tad maistas turi suteikti energijos. Nereikia pamiršti, jog Suomijoje būna labai šaltos žiemos, tad ir gyventojų mityba sezoniškai prisitaiko prie klimato pokyčių. Suomijos virtuvę geriausiai pristato įvairiausiais būdais gaminami patiekalai iš žuvies.
• Suomių virtuvei įtakos turėjo Rusijos ir Švedijos patiekalai. Tradiciniai patiekalai yra žuvies (ypač lašišų ir vėgėlių ikrai) bei šiaurės elnių mėsos. Verti paragauti valgiai yra karjalanpiirakka (ryžių ar bulvių tešlainiai), kalakukko (pyragas su žuvies ir lašinių įdaru), leipäjuusto (laplandiškas sūris).
• Pagrindiniai patiekalai : Kalakukko, Karjalanpiirakka, Kaalikääryleet, Lihapullat, Yrttijuustolla taytetty...
Šį darbą sudaro 774 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!