• Cepelinai arba didžkukuliai – tai bulvių kukuliai, gaminami iš tarkuotų ir ryžių bulvių, įdaryti malta mėsa, sausu varškės sūriu ar grybais. Jis apibūdinamas kaip nacionalinis Lietuvos patiekalas, paprastai patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas. Cepelinų pavadinimas kilo dėl jų formos, primenančios cepelinų dirižablį, cepelinai paprastai būna apie 10–20 cm ilgio, nors dydis priklauso nuo gamybos vietos: vakarinėse Lietuvos apskrityse cepelinai gaminami didesni nei rytuose. Žemaitijoje cepelinai vadinami cepelinomis.
◦ česnakas: 2 skiltelių
◦ druska ir malti pipirai
Receptas
• 1. Iš pradžių bulves nuskutame
• 2. Keturias vidutinio dydžio bulves išverdame bei sugrūdame. Likusias bulves sutarkuojame bei išspaudžiame per marlę, arba kitą jūsų naudojamą medžiaga (aš pati šiam reikalui naudoju 100 denų kojinę).
• 3. Tuomet bulves išspaudžiame į indą, gautą skystį palaikome maždaug 5 minutes, kad nusistovėtų krakmolas. Skysti nupilame, o krakmolą sudedame...
Šį darbą sudaro 296 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!