Referatai

Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija

9.4   (2 atsiliepimai)
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 1 puslapis
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 2 puslapis
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 3 puslapis
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 4 puslapis
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 5 puslapis
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 6 puslapis
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 7 puslapis
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 8 puslapis
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 9 puslapis
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 10 puslapis
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 11 puslapis
Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 12 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Ukrainietiška ruginė-kvietinė duona turi būti kepama pagal šią technologinę instrukciją, laikantis galiojančių higienos normų bei kitų privalomų teisės aktų. Gaminys turi atitikti standarto LST 1129:2003 reikalavimus.
1.2. GAMYBINĖ RECEPTŪRA
Ukrainietiška duona kepama iš ruginių pasijotų bei kvietinių šveistinių miltų mišinio. Formuojama ne didesnio kaip 3 kg svorio duonos kepalai. Taip pat gali būti kepami vienetiniai 1 kg svorio kepalai. Įmaišo drėgmė 70%. Įmaišui sunaudojama 50% visų miltų. Pirmoje lentelėje pateikiama unifikuota receptūra 100- tui kg miltų. Išeiga 156 %
1 lent. Unifikuota receptūra
Žaliavos pavadinimas
Kiekis, kg
Ruginiai miltai
30
Kvietiniai miltai
70
Druska
1.5
Presuotos mielės
0.4
Pagal 2 lentelę paskaičiuojamas tešlai reikalingas vandens kiekis.
2 lent. Tešlos rodikliai
Produktas
Masė, kg
Drėgmė, %
SM, %
SM, kg
Įmaišas
142,5
70
30
42,75
Miltai tešlai
50
14,5
85,5
42,75
Druskos tirpalas
5,8
3,5
26
1,51
Viso:
198,3
87,01
Trečioje lentelėje patekiamas pusgaminio paruošimo rėžimas.
3 lent. Pusgaminio paruošimo rėžimas
Žaliavos bei kitos pusgaminio sudėtinės dalys
Receptūra 100-tui kg miltų
Įmaišas, kg
Tešla, kg
Miltai
50
50
Mielės
0,4
-
Druskos tirpalas
-
5,8
Įmaišas
-
142,5
Vanduo
92,1 (l)
4,1 (l)
1.3. NAUDOJAMOS ŽALIAVOS
Ukrainietiškos duonos kepimui naudojamos žaliavos: šveistiniai kvietiniai bei ruginiai pasijoti miltai, valgomoji druska, presuotos mielės, vanduo (4 lent.).
.
4 lent. Vartojamų maisto žaliavų ir produktų aprašas
Maisto žaliava
Pagrindinės, žaliavai būtinos charakteristikos
Dokumento, reglamentuojančio žaliavos rodiklius, žymuo ir pavadinimas
Kilmės šalis
Kvietiniai miltai
Miltai priimami pagal šio standarto reikalavimus ir pirkimo-pardavimo sutartyse numatytas sąlygas. Naudojami miltų pelenų kiekis 0,51-0,63 %, o šlapiojo glitimo – 25-27 % (atitinka kvietinių miltų 550 D reikalavimus). Kiti būtini jusliniai, fizikiniai ir cheminiai rodikliai pateikti 5 lentelėje.
LST 1133:2003 Kvietiniai miltai. Techninės sąlygos
Lt
Ruginiai miltai
Miltai priimami pagal šio standarto reikalavimus ir pirkimo-pardavimo sutartyse numatytas sąlygas. Miltų pelenų kiekis turi būti 0,61-0,75 % (atitinka ruginių miltų 700 reikalavimus). Kiti būtini jusliniai, fizikiniai ir cheminiai rodikliai pateikti 6 lentelėje.
LST 1481:2004 Ruginiai miltai. Techninės sąlygos
Lt
Presuotos mielės
Šviesiai gelsvos spalvos, mielėms būdinkas skonis ir kvapas. 75% drėgmės, kėlimo galia 75 min. Minimalu žaliųjų proteinų kiekis - 49, maksimalus drėgmės kiekis - 9,5, maksimalus pelenų, netirpių vandenilio chloride, kiekis - 1,1.
Lv
Valgomoji druska
Turi būti vartojama tik joduota valgomoji druska, turinti 20–40 mg/kg jodo.
HN 15:2005 Maisto higiena
BY
Vanduo
Neturi būti mikroorganizmų, parazitų ir medžiagų, savo skaičiais ar koncentracijomis galinčių kelti...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1775 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. Ukrainietiškos duonos technologinė instrukcija 3
  • 1.1. Technologinės instrukcijos titulinis lapas 3
  • 1.2. Gamybinė receptūra 4
  • 1.3. Naudojamos žaliavos 4
  • 1.4. Technologinio proceso aprašymas 8
  • 1.5. 100 g Ukrainietiškos duonos maistinė ir energetinė vertė 10
  • Naudoti informacijos šaltiniai 11

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
12 psl., (1775 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 12 psl., (1775 ž.)
  • Word failas 200 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt