Referatai

Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija

10   (1 atsiliepimai)
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 1 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 2 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 3 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 4 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 5 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 6 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 7 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 8 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 9 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 10 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 11 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 12 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 13 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 14 puslapis
Vaisių kokybiniai rodikliai. Vaisių apdirbimo technologija 15 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Kiekvienas gero produkto frazę vertina ir supranta skirtingai, bet ne visada žino, koks jis turėtų būti.
Maistą, kurį vartojame, dažnai būna patiekalų forma, jau pagamintas, apdorotas įvairiomis technologijomis, tačiau ir jis turi būti gera, t.y. šviežias, be pašalinių kvapų ir skonių.
Maisto produktai, iš kurių gaminamas patiekalas, turėtų būti natūralūs ir švieži. Laikui einant, maiste vyksta įvairūs cheminiai procesai (puvimas, rūgimas ir pan.), kurie maistą padaro ne tik nenaudingu, bet ir žalingu. Taip pat ilgas produktų bei jau pagaminto maisto laikymas ar šaldymas mažina vitaminų ir kitų naudingų medžiagų kiekį jame. Todėl rekomenduojama maistą suvartoti ką tik paruoštą bei jo ruošimui naudoti tik šviežius produktus. Tai nulems ne tik maisto sveikumą, bet ir skonį. Tai yra pagrindiniai kriterijai, kurių privalu laikytis, jei norite valgyti tikrai sveiką bei skanų maistą.
Dauguma maisto produktų, ypač turintys daugiau vandens, kiek pastovėję, ima gelsti. Pablogėja jų skonis, kvapas, išvaizda, juose gali pasigaminti ir nuodingų medžiagų, kurie kenkia sveikatai.
Daug vandens turinys produktai – vaisiai, todėl ruošdama šį darbą pasirinkau būtent juos. Dar vienas kriterijus, kodėl rinkausi vaisius tai, kad į mūsų šalį juos atveža iš svetur ir nelabai žinome kokios iš tiesų kokybės jie turėtų būti. Apie juos mažiausiai kalbama, kitaip nei apie mėsos, pieno ar kitus dažnai naudojamus maisto produktus, kurių kokybinius rodiklius daugiau ar mažiau žinome, bet tiek nežinome apie vaisius, jiems keliamus kokybės reikalavimus, kas turi įtakos kokybei ir t.t.
Taip pat apžvelgiau ir vaisių paruošimo technologijas.
Laikantis kiekvienai klasei taikomų nuostatų ir leistinų nukrypimų, visų klasių obuoliai turi būti nepažaisti, sveiki (puvinio ar gedimo paveikti vartojimui netinkami), švarūs, be jokių matomų pašalinių medžiagų, be kenkėjų, ir jų nepažeisti, be pašalinio kvapo ir skonio. Vartojimui obuoliai turi būti nuskinti. Nukritę nuo medžių obuoliai dažniausiai būna pažeisti stipraus smūgio, todėl vartojimui dažniausiai nebetinkami.
Obuoliai turi būti tik subrendę ir tokios būklės, kad jie nenukentėtų tvarkant ir transportuojant.
1. 1. Skirstymas...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3249 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • I. VAISIŲ KOKYBINIAI RODIKLIAI 4
  • 1. Obuoliai. Būtiniausi reikalavimai ir specialieji standartai 4
  • 1. 1. Skirstymas į klases 4
  • 1. 2. Dydžio nuostatos 5
  • 2. Citrusiniai vaisiai. Būtiniausi reikalavimai ir specialieji standartai 5
  • 2.1. Kokybės nuostatos 5
  • 2.2. Prinokimo reikalavimai 6
  • 2.3. Skirstymas į klases. 6
  • 2.4. Dydžio nuostatos 7
  • 3. Kiviai. Būtiniausi reikalavimai ir specialieji standartai 7
  • 3.1. Kokybės nuostatos 8
  • 3.2. Klasifikavimas 8
  • 4. Persikai ir nektarinai. Būtiniausi reikalavimai ir specialieji standartai 8
  • 4.1. Prinokimo reikalavimai 9
  • 4.2. Klasifikavimas 9
  • II. VAISIŲ APDIRBIMO TECHNOLOGIJA 10
  • 1. Konservavimo būdai 10
  • 1.1. Džiovinimas 11
  • 1.2. Konservavimas cukrumi 12
  • 1.3. Pasterizavimas ir sterilizavimas 12
  • 1.4. Užšaldymas 13
  • 1.5. Marinavimas 13
  • 2. Konservuotų gaminių laikymas 14
  • Išvados 15
  • Literatūra 16

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
15 psl., (3249 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 15 psl., (3249 ž.)
  • Word failas 163 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt