Pasaulio virtuvių kulinarinio paveldo patiekalų gaminimas ir patiekimas.
Kuriamo produkto poveikis aplinkai/ naudingumas
( Koks kuriamo produkto poveikis aplinkai: darnus vystimasis, verslumas?)
Sukurtas gaminys:
• skirtas viešojo maitinimo įstaigų (restoranų, kavinių, valgyklų) aplinkai
• skirtas šių įstaigų lankytojams
• pagamintas laikantis sanitarijos ir higienos normų
• turintis teigiamus juslinius požymius
• estetiškai pateiktas
Produkto kūrimui naudojamų medžiagų ypatumai/ kriterijai medžiagų pasirinkimui
( Kokios medžiagos naudojamos kuriamame produkte)
Naudojamos medžiagos:
• maisto produktai, įsigyti vietinėje rinkoje
• įsigytos atsižvelgiant į kuriamą produktą
Produkto technologiniai/konstrukciniai ypatumai
( Koks turi būti produkto konstrukcinis ir technologinis sprendimas?)
Gaminys turi būti:
• gaminys turi būti kuriamas vadovaujantis asmens ir darbo higienos reikalavimais
• gaminys turi būti kuriamas naudojant tinkamus produktus ir darbo priemones
• gaminį sudaro pagrindinis patiekalas iš pasaulio virtuvių kulinarinio paveldo
• gaminys turi būti pagamintas iš trijų pasirinktų pasaulio virtuvių kulinarinio paveldo patiekalų ir estetiškai patiektas
• gaminys turi būti gaminamas naudojantis technologinėmis kortelėmis.
Mokytojo kvalifikacija, vardas, pavardė:
Profesijos mokytoja .....................................................................................
Data:...2021.....(metai).. ....... ..(mėnuo)....... diena)
SANTRAUKA
Technologijų brandos egzaminui pasirinkta technologijų kryptis: Paslaugos asmenims; Viešbučiai, restoranai ir viešasis maitinimas. Pagal šią kryptį išsirinkome temą: Salotų gaminimas ir patikimas. Kadangi tema plati ir apima begales maisto ruošimo technologijų ir įvairiausių receptūrų, nusprendėme rinktis sveikiems pusryčiams tinkamas šviežių vaisių salotas su jogurtu.
Salotos – Dgs. (lenk. salata, vok. Salat < it. insalata - salotos) - šaltas valgis iš virtų, konservuotų arba žalių daržovių, vaisių ar uogų, supjaustytų gabaliukais, pagardintų majonezu, aliejumi, jogurtu ar grietine ir prieskoniais.
ĮVADAS
Vaisių salotos – patiekalas, gaminamas iš įvairių vaisių, kartais užpilamų padažu. Gali būti valgomos kaip užkandis, garnyras arba desertas. Rečiau – kaip pagrindinis patiekalas. Vaisiai paruošiami juos supjausčius į nedidelius gabalėlius. Jeigu vaisius nedidelis, gali būti dedamas į salotas ir nepjaustytas. Jos yra labai maistingos ir vertingos mūsų organizmui. Salotose yra daug vitaminų, kurių reikia žmogaus organizmui. Jos lengvai virškinamos, gerina kraujo apytaką. Pačios salotos yra labai spalvingos ir labai primena vasarą. Nėra sunku įsigyti produktų žiemos metu, tad jas galima valgyti bet kuriuo metų laiku....
Šį darbą sudaro 1627 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!