Laboratoriniai darbai

Konditerinių patiekalų paruošimas

9.8   (3 atsiliepimai)
Konditerinių patiekalų paruošimas 1 puslapis
Konditerinių patiekalų paruošimas 2 puslapis
Konditerinių patiekalų paruošimas 3 puslapis
Konditerinių patiekalų paruošimas 4 puslapis
Konditerinių patiekalų paruošimas 5 puslapis
Konditerinių patiekalų paruošimas 6 puslapis
Konditerinių patiekalų paruošimas 7 puslapis
Konditerinių patiekalų paruošimas 8 puslapis
Konditerinių patiekalų paruošimas 9 puslapis
Konditerinių patiekalų paruošimas 10 puslapis
Konditerinių patiekalų paruošimas 11 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Aktualumas: Išklausius teorija svarbu išmokti pagaminti konditerinius gaminius (tortus, bandeles, plokštainius), kad lengviau įsisavintume paruošimo technologijas.
Tikslas: Išmokti pagaminti įvairaus sudėtingumo konditerinius patiekalus.
TEMA: trapios tešlos gaminių paruošimas.
DARBO TIKSLAS: mokėti paruošti trapią tešlą, formuoti gaminius, įvertinti gaminių kokybę jusliniu būdu.
UŽDUOTIS: 1. Paruošti 0,5 kg trapios juostelės.
2. Apskaičiuoti produktus 0,5 kg juostelės.
3. Apskaičiuoti juostelės nukepimo %.
INDAI, ĮRANKIAI: lėkštelės ir dubenėliai produktams, medinis šaukštas, emaliuotas dubenėlis, sietelis, kočėlas, teptukas, skardelė, peilis, padėklas patiekimui, servetėlė.
TRAPI JUOSTELĖ
Eilės nr.
Žaliavos pavadinimas
Masė, g
Masė, g
1
Miltai
450
215
2
Miltai pabarstymui
30
15
3
Margarinas arba sviestas
244
122
4
Cukrus
156
78
5
Kiaušiniai
40
20
6
Esencija
0,5
0.25
7
Kepimo milteliai
1
0.5
8
Druska
1
0.5
9
Vanduo
40
20
10
Kiaušinis patepimui
20
10
11
Marmeladas
186
93
12
Riešutai
30
15
Išeiga:
1000
500
Technologija:
• Sviestas, cukrus, druska ištrinami iki šviesios, purios masės.
• Trinant dalimis supilami kiaušiniai, vanduo, esencija, trinama iki vientisos masės, sudedami persijoti miltai, greitai užmaišoma tešla.
• Paruošta tešla atšaldoma
• Tešla iškočiojama 3 mm storio lakštu, supjaustoma 3 cm juostelėmis. Ant pusės juostelių išilgai užtepama marmelado, uždengiama neaptepta juostele. Paviršius patepamas kiaušinio plakiniu, apibarstomas susmulkintais riešutais, juostelės dedamos į konditerines skardas.
• Kepama 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekalo įvertinimas
Įvertinimo rodikliai
Įvertinimas
skonis, kvapas
Tešlos saldus skonis, marmeladas saldžiarūgštis
Patiekalo technologijos pažeidimai
Nėra
Forma
Nevienodos formos juostelės
Patiekimas
Desertinėje lėkštėje
Konsistencija
Gera, trapi
Spalva
Gelsvai rusvos spalvos, gražiai apskrudę
Išeiga
412 g
Trapios juostelės nukepimo % apskaičiavimas:
430 – 412 =18 %
Išvados: Patiekalo skonis gavos gana geras, spalva gelsvai rusva, gražiai apskrudo. Nevienodai supjaustėme juosteles, todėl forma juostelių nevienoda. Trapios juostelės nukepimas 18%.
LABORATORINIS DARBAS Nr. 2
TEMA: Biskvitiniai tortai
DARBO TIKSLAS: Mokėti paruošti biskvitinę tešlą, formuoti gaminius, įvertinti gaminių kokybę jusliniu būdu.
UŽDUOTIS: 1. Paruošti 1 kg . jogurtinio torto su vynuogėmis
Jogurto tortas su vynuogėmis
Žaliavos pavadinimas
Masė, g
Masė, gr.
Miltai
Sviestas
Krakmolas
Cukrus
Kepimo milteliai
Kiaušiniai
Kremui:
Jogurtas
Vynuogės
Cukrus
Želatina
Skaldyti migdolai
Grietinėlė
Drebučiai
Išeiga:
75
100
50
100
5
2vnt
300
400
100
12
50
200
1 pak.
1000
75
100
50
100
5
2 vnt.
300
400
100
12
50
200
1 pak.
1000
Technologija:
Sviestą ištrynėme su cukrumi, pamažu subėrėme krakmolą, po vieną sudėjome kiaušinius ir ištrynėme iki kremo konsistencijos. Tada subėrėme miltus, išmaišėme, tešlą sukrėtėme į paruoštą torto formą ir iškepėme.
Jogurtą sumaišėme su cukrumi ir ištirpintą želatiną. Grietinėlę išplakėme iki standžių putų ir sumaišėme su jogurtu. Atvėsintą paplotį įdėjome į formą, užpilėme kremu, atvėsinome, puošėme vynuogių puselėmis ir užpilėme stingstančiais drebučiais, atvėsinome. Torto šonus papuošėme skaldytais migdolais.
GAMINIO įvertinimas
Įvertinimo rodikliai
Įvertinimas
Forma
Gaminio forma bloga, neišlaikyta.
Spalva
Gaminio gelsva spalva.
Konsistencija
Trapi.
Skonis ir kvapas
Skonis gaivus, saldus,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1712 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
11 psl., (1712 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos laboratorinis darbas
  • 11 psl., (1712 ž.)
  • Word failas 191 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį laboratorinį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt