Konspektai

Maisto gaminimo technologijos

9.4   (3 atsiliepimai)
Maisto gaminimo technologijos 1 puslapis
Maisto gaminimo technologijos 2 puslapis
Maisto gaminimo technologijos 3 puslapis
Maisto gaminimo technologijos 4 puslapis
Maisto gaminimo technologijos 5 puslapis
Maisto gaminimo technologijos 6 puslapis
Maisto gaminimo technologijos 7 puslapis
Maisto gaminimo technologijos 8 puslapis
Maisto gaminimo technologijos 9 puslapis
Maisto gaminimo technologijos 10 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Jei žuvis šaldyta, atšildoma 14o CH2O, nuvalomi žvynai, nukarpomi pelekai, oda nuo išeinamosios angos iki žiaunų perpjaunama, pašalinami viduriai, po to išimamos žiaunos, žuvis gerai nuplaunama tekančiu H2O. Tolesnis apdorojimas priklauso nuo to kokie patiekalai bus gaminami. Patiekalams ruošti naudojama gyva, atšaldyta, sušaldyta, sūdyta, žuvis, žuvies nugarinė, rūkyta žuvis ir konservai.
Sūdyta žuvis.
Prieš vartojimą nupjaunama galva ir išimami viduriai, 6-12val. Mirkoma dideliame H2O kiekyje. Po to nulupama oda, išimami kaulai. Kad silkės nugarinė būtų minkštesnė, ji 2val mirkoma piene. Jei norim, kad būtų kietesnė, 2val mirkome arbatos nuovire.
Virta žuvis.
Verdama gabalais ir porcijomis. Verdant lašišines, eršketines, gėlavandenes žuvis aštrių prieskonių nededama, nes jos yra savito malonaus skonio ir kvapo. Verdant jūros žuvis, vartojama daug prieskonių. Kaip garnyras prie virtos žuvies tinka bulvės, bulvių košė. Skaninama lenkišku, olandišku padažu. Aštresnio skonio žuvims tinka pomidorų ir baltieji padažai.
Šutinta žuvis.
Šutintos žuvies patiekalai sultingesni. Nešutinamos tik specifinį kvapą turinčios, ašakotos ir labai smulkios žuvys. Žuvys šutinamos su prieskoninėmis daržovėmis ir baltu vynu, agurkų sūrymu, citrinų sultimis. Galima pridėti baravykų arba pievagrybių. Šutinama 15_20min. Tiekiama su bulvėmis ar bulvių koše. Kaip priedai tinka virti pievagrybiai, citrinos, krevetės ir t.t.
Troškinta žuvis.
Troškinamos vidutinio riebumo arba riebios žuvys: karpiai, karšiai, šamai, plekšnės. Troškinama žuvis praturtinama skoninėmis ir aromatinėmis medžiagomis, todėl patartina troškinti išmirkytą žuvį. Apkepinta žuvis troškinama su prieskoninėmis daržovėmis ir pomidorų tyre, pridedama prieskonių. Tiekiama su daržovėmis, virtomis bulvėmis ir sultiniu, kuriame buvo troškinta. Galima žuvį troškinti ir piene su svogūnais. Žuvies gabalaisu oda apvoliojami miltuose, apkepinami aliejuje. Viskas sudedama į troškintuvą, užpilama karštu pienu ir troškinama kol suminkštėja.
Kepta žuvis.
Kepti tinka visų rūšių žuvis, nes raumenų jungiamasis audinys denatūruoja žemesnėje temperatūroje (50-60oC) nei kitos mėsos (80-90oC). Kepama dideliame ar mažame riebalų kiekyje, žarijų kaitroje ar orkaitėje. Tiekiant valgiai apšlakstomi sviestu. Padažai tiekiami padažinėje. Kaip garnyras vartojamos keptos ir virtos bulvės, pomidorai, aguročiai ir kt. šviežios ir konservuotos daržovės, citrinos.
Apkepta...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3530 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
10 psl., (3530 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos konspektas
  • 10 psl., (3530 ž.)
  • Word failas 113 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį konspektą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt