Standartas - tai susitarimo pagrindu parengtas ir pripažintos įstaigos patvirtintas dokumentas, nustatantis bendram ir daugkartiniam naudojimui tinkančias taisykles, bendruosius principus ar charakteristikas ir yra skirtas įvesti optimalią tvarką tam tikroje srityje.
Įmonių standartus sudarinėja pati įmonė. Standartas tvirtinamas įmonės vadovo.
Pritaikydamas teorines žinias parengsiu standartą, kuris bus skirtas traškučių gamybai.
1.1. Šis standartas taikomas vaniliniams, pieniniams, arbatiniams traškučiams bei traškučiam su aguonomis.
2. Norminės nuorodos
2.1. Šiame standarte pateikiamos nuorodos į:
HN 15 Maisto higiena;
HN 119 Maisto produktų ženklinimas;
HN 53 Leidžiami vartoti maisto priedai;
HN 53-1 Leidžiami vartoti maisto priedai. Leidžiamos vartoti kvapiosios medžiagos ir kvapių medžiagų gamybos žaliavos;
HN 53-2 Leidžiami vartoti maisto priedai. Saldiklių, dažiklių ir kitų maisto priedų grynumo kriterijai;
HN 24 Geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimai;
HN 16 Medžiagos ir gaminiai besiliečiantys su maistu;
LST 1133 Kvietiniai miltai. Techninės sąlygos;
LST 1930 Maistinė druska;
LST 1431 Duona ir pyrago kepiniai. Sudėjimas, laikymas ir gabenimas;
LST 1437 Duona ir pyrago kepiniai. Priėmimas, mėginių sudarymas, juslinių rodiklių ir masės nustatymas;
LST 1492 Duona ir pyrago kepiniai. Drėgmės kiekio nustatymo metodai;
LST 1553 Miltiniai kepiniai ir konditerijos gaminiai. Rūgštingumo ir šarmingumo nustatymo metodai;
LST 1215-92 Presuotos mielės. Techninės sąlygos
2004 m. Balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 8521/2004 dėl maisto produktų higienos reikalavimų;
2001 m. Kovo 8 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 466/2001, dėl didžiausių leidžiamų tam tikrų teršalų koncentracijų maisto produktuose lygių;
2004 m. Spalio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 1935/2004 dėl žaliavų ir gaminių, skirtų liestis su maistu;
2003 m. Rugsėjo 22 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 1830/2003 dėl genetiškai modifikuotų organizmų ir iš jų pagamintų maisto produktų ir pašarų susekamumo ir ženklinimo;
Lietuvos respublikoje parduodamų daiktų (prekių) ženklinimo ir kainų nurodymo taisyklės;
Cukraus, skirto žmonėms vartoti, techninis reglamentas;
Privalomieji maistinio augalinio aliejaus kokybės reikalavimai;
3. Terminai ir apibrėžtys
3.1. Traškučiai – tai produktas, pagamintas iš aukščiausios rūšies kvietinių miltų, geriamojo vandens, cukraus, riebalų, kepimo mielių, druskos bei kitų maisto priedų.
4....
Šį darbą sudaro 1178 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!