Furšetas (pranc. fourcebette – šakutė) rengiamas dalykinių pasitarimų, sutarčių pasirašymo, teatro premjerų ar kitomis progomis. Dabar populiaru furšetą organizuoti ir namuose. Šio pobūvio metu dažniausiai valgoma tik šakutėmis.
Temos aktualumas. Įvairūs renginiai padidina maitinimo įmonių pelną. Lankytojams siūlomas platus patiekalų asortimentas, o pobūviai rengiami tam tikram asmenų ratui ir prisitaikoma prie jų reikalavimų.
Darbo objektas. Svečių aptarnavimas ir patiekalų pateikimas.
Darbo tikslas. Surengti pobūvį furšetą pasirinktoje maitinimo įmonėje.
• Pasirinkti įstaigą pobūviui furšetui surengti.
• Paruošti planą pobūviui furšetui organizuoti.
• Išanalizuoti svečių maitinimą ir aptarnavimą.
1.1 Pobūvis furšetas
Pobūvis furšetas rengiamas dalykinių pasitarimų, sutarčių pasirašymo, teatro premjerų ar kitomis progomis. Dabar populiaru furšetą organizuoti ir namuose, jei patalpos mažos. Diplomatiniai furšetai rengiami oficialių asmenų priėmimo proga. Tokiame pobūvyje aptarnavimo metu priklausomai nuo užimamos padėties laikomasi tarptautinių bendravimo taisyklių, t. y. protokolo.
Pobūvis furšetas paprastai rengiamas nuo 18 iki 20 val. ir trunka 2-3 valandas. Retkarčiais furšetas rengiamas pietums, bet nepatiekiama sriubų ir labai retai vaišinama karštaisiais patiekalais, dažniau siūloma karštųjų užkandžių.
Ši pobūvio forma patogi tuo, kad nedidelėje salėje galima aptarnauti daug svečių1. Pobūviui būdinga tai, kad svečiai valgo ir geria stovėdami prie stalų, prie kurių nėra kėdžių2. Tačiau vyresnio amžiaus žmonėms ar neįgaliesiems nuošaliau nuo stalo pastatoma kėdžių ar nedidelių staliukų. Furšeto stalai gali būti užkandiniai, desertiniai ar mišrūs. Gerai apgalvojus, kaip serviruoti stalą ir patiekti valgius, furšeto meniu gali būti toks pat įspūdingas kaip ir tradicinių vaišių3.
1.2 Pobūvio furšeto meniu parinkimas
Furšeto valgiaraštį sudaro šaltieji ir karštieji užkandžiai, sūrio rinkinukai ar vieno kąsnio pyragaičiai, vaisiai, karštieji gėrimai. Užkandžiai patiekiami mažomis porcijomis (vieno kąsnio dydžio), kad galima būtų juos valgyti stovint vien su šakute ar su smeigtukais. Ne visada ant stalų dedami peiliai ir šakutės. Į meniu verčiau neįtraukti valgių, kurie pjaustomi peiliu. Patiekalai turi atrodyti gardžiai ir būti lengvai pasiekiami, kai svečiai apsitarnauja patys. Užkandžių asortimentas įvairus: mini sumuštiniai (kanapė), varinukai, užkandžių krepšeliai ir panašiai. Sumuštiniai turi būti...
Šį darbą sudaro 1245 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!