Referatai

Svečių aptarnavimas ir patiekalų pateikimas

9.0   (2 atsiliepimai)
Svečių aptarnavimas ir patiekalų pateikimas 1 puslapis
Svečių aptarnavimas ir patiekalų pateikimas 2 puslapis
Svečių aptarnavimas ir patiekalų pateikimas 3 puslapis
Svečių aptarnavimas ir patiekalų pateikimas 4 puslapis
Svečių aptarnavimas ir patiekalų pateikimas 5 puslapis
Svečių aptarnavimas ir patiekalų pateikimas 6 puslapis
Svečių aptarnavimas ir patiekalų pateikimas 7 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Furšetas (pranc. fourcebette – šakutė) rengiamas dalykinių pasitarimų, sutarčių pasirašymo, teatro premjerų ar kitomis progomis. Dabar populiaru furšetą organizuoti ir namuose. Šio pobūvio metu dažniausiai valgoma tik šakutėmis.
Temos aktualumas. Įvairūs renginiai padidina maitinimo įmonių pelną. Lankytojams siūlomas platus patiekalų asortimentas, o pobūviai rengiami tam tikram asmenų ratui ir prisitaikoma prie jų reikalavimų.
Darbo objektas. Svečių aptarnavimas ir patiekalų pateikimas.
Darbo tikslas. Surengti pobūvį furšetą pasirinktoje maitinimo įmonėje.
• Pasirinkti įstaigą pobūviui furšetui surengti.
• Paruošti planą pobūviui furšetui organizuoti.
• Išanalizuoti svečių maitinimą ir aptarnavimą.
1.1 Pobūvis furšetas
Pobūvis furšetas rengiamas dalykinių pasitarimų, sutarčių pasirašymo, teatro premjerų ar kitomis progomis. Dabar populiaru furšetą organizuoti ir namuose, jei patalpos mažos. Diplomatiniai furšetai rengiami oficialių asmenų priėmimo proga. Tokiame pobūvyje aptarnavimo metu priklausomai nuo užimamos padėties laikomasi tarptautinių bendravimo taisyklių, t. y. protokolo.
Pobūvis furšetas paprastai rengiamas nuo 18 iki 20 val. ir trunka 2-3 valandas. Retkarčiais furšetas rengiamas pietums, bet nepatiekiama sriubų ir labai retai vaišinama karštaisiais patiekalais, dažniau siūloma karštųjų užkandžių.
Ši pobūvio forma patogi tuo, kad nedidelėje salėje galima aptarnauti daug svečių1. Pobūviui būdinga tai, kad svečiai valgo ir geria stovėdami prie stalų, prie kurių nėra kėdžių2. Tačiau vyresnio amžiaus žmonėms ar neįgaliesiems nuošaliau nuo stalo pastatoma kėdžių ar nedidelių staliukų. Furšeto stalai gali būti užkandiniai, desertiniai ar mišrūs. Gerai apgalvojus, kaip serviruoti stalą ir patiekti valgius, furšeto meniu gali būti toks pat įspūdingas kaip ir tradicinių vaišių3.
1.2 Pobūvio furšeto meniu parinkimas
Furšeto valgiaraštį sudaro šaltieji ir karštieji užkandžiai, sūrio rinkinukai ar vieno kąsnio pyragaičiai, vaisiai, karštieji gėrimai. Užkandžiai patiekiami mažomis porcijomis (vieno kąsnio dydžio), kad galima būtų juos valgyti stovint vien su šakute ar su smeigtukais. Ne visada ant stalų dedami peiliai ir šakutės. Į meniu verčiau neįtraukti valgių, kurie pjaustomi peiliu. Patiekalai turi atrodyti gardžiai ir būti lengvai pasiekiami, kai svečiai apsitarnauja patys. Užkandžių asortimentas įvairus: mini sumuštiniai (kanapė), varinukai, užkandžių krepšeliai ir panašiai. Sumuštiniai turi būti...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1245 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 3
  • 1. VAIŠIŲ RŪŠYS 4
  • 1.1 Pobūvis furšetas 4
  • 1.2 Pobūvio furšeto meniu parinkimas 4
  • 1.3 Stalo serviravimo elementų parinkimas 5
  • 1.4 Furšeto stalo serviravimas 5
  • 2. PLANO RUOŠIMAS POBŪVIUI ORGANIZUOTI 7
  • IŠVADOS 8

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
7 psl., (1245 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 7 psl., (1245 ž.)
  • Word failas 74 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Svečių aptarnavimo praktikos ataskaita

Svečių aptarnavimo praktikos ataskaita Maisto technologija Peržiūrėti darbą

Desertinių patiekalų ruošimo organizavimas restorane

Desertinių patiekalų ruošimo organizavimas restorane Maisto technologija Peržiūrėti darbą

Maitinimo technologijos: 60 vietų itališkų patiekalų restorano projektavimas Panevėžyje

Maitinimo technologijos: 60 vietų itališkų patiekalų restorano projektavimas Panevėžyje Maisto technologija Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.

Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI!

Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt