Referatai

Mitybos teorijų principai

9.8   (3 atsiliepimai)
Mitybos teorijų principai 1 puslapis
Mitybos teorijų principai 2 puslapis
Mitybos teorijų principai 3 puslapis
Mitybos teorijų principai 4 puslapis
Mitybos teorijų principai 5 puslapis
Mitybos teorijų principai 6 puslapis
Mitybos teorijų principai 7 puslapis
Mitybos teorijų principai 8 puslapis
Mitybos teorijų principai 9 puslapis
Mitybos teorijų principai 10 puslapis
Mitybos teorijų principai 11 puslapis
Mitybos teorijų principai 12 puslapis
Mitybos teorijų principai 13 puslapis
Mitybos teorijų principai 14 puslapis
Mitybos teorijų principai 15 puslapis
Mitybos teorijų principai 16 puslapis
Mitybos teorijų principai 17 puslapis
Mitybos teorijų principai 18 puslapis
Mitybos teorijų principai 19 puslapis
Mitybos teorijų principai 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Vilnius 2006/2007 m.
1. ĮVADAS
Temos aktualumas. Norėčiau panagrinėti keletą sveikos mitybos sistemų, taip atskleisdama tinkamą mitybos būdą.
Problema. Labai daug žmonių neteisingai maitinasi, tai sukeldami didelį pavojų savo sveikatai.
Tikslas. Apibūdinti tris sveikos gyvensenos sistemas ir ir sužinoti apie žmonių mitybos polinkius.
Uždaviniai. 1. Apibūdinti tris skirtingas mitybos sistemas.
2. Ištirti įvairaus amžiaus žmonių supratimą apie sveiką mitybą.
3. Palyginti apklaustų žmonių mitybos polinkius.
4. Padaryti išvadas.
Oblektas. Maisto ruošimo technologijos pagrindai.
2. HERBERTO ŠELTONO PRODUKTŲ DERINIMO SISTEMA
Herbertas M. Šeltonas (1895-1985) – įžymus Amerikos gydytojas higienistas, humanistas ir švietėjas, stambiausias XX amžiaus Natūraliosios Higienos atstovas, kelių universitetų garbės daktaras.
Pasak Herberto M. Šeltono, mityba – tai suma visų procesų ir funkcijų, lemiančių organizmo augimą ir vystymąsi, palaikymą ir atstatymą, jo reprodukciją. Tai – audinių atstatymas, o ne tiesiog riebalų kaupimas arba gyvybinių jėgų stimuliavimas.
Maistą mes apibrėžiame kaip bet kurią medžiagą, kurios elementai sugeba kisti ir iš tikrųjų formuoja organizmo audinių ir skysčių sudedamąsias dalis ir kurias organizmas naudoja bet kurioms funkcijoms atlikti.
Žmogaus organizmą sudaro 22 pagrindiniai cheminiai elementai:
deguonis anglis kalcis kalis arsenas
vandenilis azotas fosforas manganas magnis
natris litis cinkas bromas
silicis jodas chloras nikelis
geležis siera fluoras varis
2.1. Kaip reikia maitintis
Visada reikai stengtis valgyti tada ir tokiomis sąlygomis, kuriomis maistas geriausiai virškinamas. Kai kurios aplinkybės virškinimą skatina, tuo tarpu kitos jį slopina.
Pagrindinės taisyklės yra šios:
1. Valgyti tik jaučiant alkį.
Jeigu valgome nebūdami išalkę, o mūsų subtilūs skonio jutimai numarinti dėl rajumo ir uždarų bei prieskonių, alkoholio ir t.t. vartojimo, skonis nustoja būti patikimu gidu. Nesugadintas alkio instinktas ypač jautriai reaguoja į maistą, kurio organizmui labiausiai reikia, nesugadintas skonis padeda gauti didžiausią malonumą ir pasitenkinimą nuo vienos arba kelių produktų rūšių, kurių reikia žmogui. Šis skonis bus patenkintas iš karto suvalgius tiek maisto, kiek reikia organizmui.
2. Niekuomet nevalgyti esant skausmams, psichiniam ir fiziniam negalavimui (diskomfortui).
Jeigu valgant jaučiamas diskomfortas, sunkumas skrandyje arba žarnyne, reiktų nevalgyti, kol grįš komfortas. Tai visuomet diktuoja instinktas.
Skausmai, uždegimai, pakilusi temperatūra –...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3768 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. ĮVADAS.3
  • 2. HERBERTO M. ŠELTONO PRODUKTŲ DERINIMO SISTEMA.4
  • 2.1. Kaip reikia maitintis..4
  • 2.2. Tinkamas maisto derinimas6
  • 3. MITYBA PAGAL KRAUJO GRUPES.9
  • 3.1. Vengtini maisto produktai.10
  • 3.2. Rekomenduojami maisto produktai..10
  • 3.3. Rekomenduojami maisto papildai.11
  • 4. VEGETARIZMAS..13
  • 4.1. Vegetarizmo priežastys..13
  • 4.2. Vegetarinė dieta..14
  • 5. TIRIAMOJI DALIS15
  • 6. IŠVADOS..21
  • LITERATŪRA22
  • PRIEDAS23

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
21 psl., (3768 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos referatas
  • 21 psl., (3768 ž.)
  • Word failas 277 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt