Mėsa – gyvūnų audiniai, naudojami maistui, daugiausiai raumenys.
gali lemti fizinių ar biologinių rizikos veiksnių pasireiškimą produkte ir jų įtaką vartotojo sveikatai.
jų dariniai, oksidacijos produktai bei terminio apdorojimo metu maiste susidarantys įvairūs toksiški
junginiai (akrilamidas, nitroaminai, poliaromatiniai angliavandeniai, heterocikliniai aminai ir kt., o
taip pat kai kurios augalų ir grybų sudėtinės dalys pasižymi genotoksiškumu.
Maisto mokslo tyrimų duomenys (tiek technologijos, tiek medicinos) rodo, kad maisto žaliava turi
būti kuo mažiau technologiškai apdorojama (mažiau aukštų temperatūrų, priedų, technologinių
medžiagų), kas leistų išsaugoti unikalias maisto žaliavų savybes. Tokie mažai technologiškai
paveikti, „švarūs“ produktai būtų ne tik maisto medžiaga organizmui, bet ir palankiai veiktų
sveikatą.
Mėsos naujovės
Gamybiniam procesui užtikrinti naudojama korozijai atspari įranga ir įrenginiai, atitinkantys higienos reikalavimus, žaliavų tvarkymui, laikymui konteineriuose taip, kad mėsa, mėsos produktai ir konteineriai tiesiogiai nesiliestų su grindimis arba sienomis. Higienos įranga turi būti įrengta kuo arčiau darbo vietų, numatytas pakankamas kiekis priemonių rankoms ir įrankiams valyti, plauti ir dezinfekuoti; įranga rankoms nusiplauti, kuria naudojasi nesupakuotą mėsą tvarkantys darbuotojai, turi būti su tokiais čiaupais, kad tarša nepasklistų. Instrumentai ir darbo įranga pagaminti iš antikorozinės medžiagos, nekenksmingos sudėties, lengvai valomi ir dezinfekuojami; paviršiai, kurie liečiasi arba gali liestis su mėsos produktais, tarp jų ir suvirintos siūlės, jungtys, turi būti lygūs. Mėsos ir mėsos perdirbimo padalinyje turi būti numatyta ši įranga: -įrenginiai įrankiams dezinfekuoti, į kuriuos būtų tiekiamas ne žemesnės kaip +82°C temperatūros karštas vanduo, arba kitokia šiam tikslui skirta sistema;
-tinkama įranga įrankiams ir instrumentams plauti ir dezinfekuoti;
-šaldymo įranga, kuri palaiko reikiamą temperatūrą šaldymo patalpose šviežiai mėsai, smulkintai mėsai, mėsos pusgaminiams ir gaminiams laikyti. Prie šaldymo įrenginių turi būti kondensato pašalinimo sistema, kad nebūtų galimybės užteršti žaliavas, mėsą ir mėsos produktus;
-šaldymo patalpose turi būti įrengti termometrai.
Įrenginiai plaunami, dezinfekuojami cheminėmis medžiagomis, aprobuotomis Lietuvos sveikos ministerijos, pagal sudarytą priežiūros planą.
Mėsos cheminė sudėtis ir jam būdingos juslinės savybės;
CHEMINĖ SUDĖTIS:
Mėsa-žmogaus maisto raciono dalis, turinti didelę energinę vertę, subalansuotą baltymų aminorūgščių sistemą, įvairių biologiškai...
Šį darbą sudaro 2593 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!