10g. vidutinio aštrumo garstyčių;
20g. smulkintų petražolių;
druska, pipirai, žiupsnelis cukraus, petražolių šakelė, acto pagal skonį.
¼ l. talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite ¼ l. šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų.
Nupjaukite kiaušinių galus, kad matytųsi tryniai. Į formelių vidurį, ant sustingusio sluoksnio, dėkite po vieną kiaušinį nupjautu galu į apačią. Petražoles nuplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite, nuskabykite lapelius ir kartu su pomidorais išdėstykite aplink kiaušinius. Vėl užpilkite šiek tiek sultinio ir leiskite sustingti. Krabus perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į sietelį ir palaikykite, kad nuvarvėtų vanduo. Tada krabus, likusius pomidorus bei keletą petražolių lapelių padalykite į abi formeles. Užpilkite likusiu želatinos tirpalu. 2_3 val. laikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų.
Prie šio patiekalo tinka padažas iš grietinės, pagardintos garstyčiomis, druska, pipirais, cukrumi, keletu lašų acto esencijos bei kapotomis petražolėmis.
Drebučius patiekite su paskrudinta balta duona arba traškučiais.
LIEŽUVIO DREBUČIAI
Reikia:
4 kiaulių arba veršelių liežuviai;
10 virtų kiaušinių;
1 l. sultinio (nuo liežuvių virimo);
2,5 šaukšto želatinos;
2 šaukštai krienų;
truputis svogūnų laiškų, pipirnių.
Liežuvius išverdame su prieskoniais. Išvirtus liežuvius supjaustome nedideliais kubeliais. Virtų kiaušinių trynius ir baltymus susmulkiname atskirai.
1 stiklinėje sultinio išbrinkiname ir ištirpiname želatiną ir sumaišome su likusiu sultiniu.
Į formą, kurioje gaminsime drebučius, įpilame keletą šaukštų sultinio su želatina. Kai jis pradeda stingti, kuokšteliais įdedame pipirnių.
Ant supjaustyto liežuvio užpilame dalį sultinio ir supilame į formą. Paliekame sustingti.
Kiaušinių trynius sumaišome su dalimi sultinio ir užpilame ant sustingusio liežuvio sluoksnio.
Kiaušinių trynius sumaišome su likusiu sultiniu, pridedame svogūnų laiškų, krienų ir pilame ant sustingusių trynių sluoksnio. 2_3 val. drebučius laikome šaltai.
Patiekiame su krienų ar majonezo padažais.
JAUTIENOS DREBUČIAI
Reikia:
1kg. kojų, 1kg. jautienos mentės, 2 morkos, 2 svogūnų galvutės, petražolės šaknis, 2 skiltelės česnako, virtas kiaušinis, lauro lapelių, pipirų, valgomasis šaukštas druskos, petražolių lapelių.
Kojas apsvilinti, sukapoti gabalais, nuplauti , užpilti šaltu vandeniu. Mėsą perpjauti į du gabalus, gerai nuplauti ir sudėti kartu su...
Šį darbą sudaro 859 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!