Namų darbai

Mėsa ir mėsos gaminiai

10   (1 atsiliepimai)
Mėsa ir mėsos gaminiai 1 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 2 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 3 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 4 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 5 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 6 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 7 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 8 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 9 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 10 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 11 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 12 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 13 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 14 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 15 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 16 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 17 puslapis
Mėsa ir mėsos gaminiai 18 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Sparčiai tobulėjant maisto pramonei bei naujomis technologijomis, sukuriami nauji gaminiai, atsiranda vis nauju produktų bei priemonių kaip juos apdorot ir paruosti vartojimui. Aš susitelksiu ties mėsos gaminių asortimentu bei jų išskirtinėmis savybėmis. Kadangi daug planetos žmonių vartoja mėsą, ir jos gaminius, tai aš pabandysiu išsamiau viską sudėliot, kad būtų paprasta ir patogu suprasti bei panaudoti savo tikslams.
Šio darbo tikslas – išanalizuoti mėsos gaminių skirstymą ir skirtingų gaminių savybes.
• Grupuoti mėsos gaminius pagal įvairius požymius.
• Išanalizuoti kiekvieno mėsos gaminio savybes.
• Aptarti mėsos gaminių laikymo sąlygas ir terminus.
Mėsa – žmogaus maisto raciono dalis, turinti didelę energetinę vertę, subalansuotą baltymų aminorūgščių sistemą, įvairių biologiškai aktyvių medžiagų. Ją puikiai įsisavina žmogaus organizmas. Maistinę vertę lemia medžiagų sudėtis ir juslinės savybės, o biologinę – nepakeičiamos aminorūgštys. Iš dvidešimties baltymuose esančių aminorūgščių aštuonių organizmas nesintetina, jas reikia gauti su maistu. Nepakeičiamos aminorūgštys yra triplofanas, leucinas, izoleucinas, valinas, treoninas, lizinas, metioninas, fenilalaninas.
Mėsos riebalai yra pagrindinis energijos šaltinis. Juose gausu organizmo nesintetinamų nesočiųjų riebalų rūgščių – linolo, lenoleno, arachido ir riebaluose tirpių vitaminų.
Angliavandenių mėsoje yra tik 1-1,5 proc. Svarbiausias iš jų – glikogenas. Šios medžiagos teikia energijos ir daro poveikį juslinėms mėsos savybėms. Mėsoje yra nemažai vitaminų, mikroelementų ir makroelementų. Vitaminia esti tirpūs riebaluose (A, D, E, K, F) ir vandenyje (B1, B2, B6, B12, PP, C).
Mineralinės medžiagos (natris, kalcis, magnis, geležis, cinkas) veikia daugelyje mėsos apykaitos procesų, padeda tirpti ir brinkti baltymams.
Azotinės ekstraktinės medžiagos (pagrindinė jų – glutamo rūgštis) teikia mėsai būdingą specifinį skonį ir kvapą, skatina virškinimą.
Mėsoje yra apie 70 proc. vandens. Jis padeda virškinti, greitina medžiagų apykaitą, gerina juslines gaminio savybes, bet daro jį mažiau patvarų laikymui.
Mėsos kokybės rodikliai yra:
• Lemiantys maistinę vertę – baltymų, riebalų, vitaminų, angliavandenių, makroelementų ir mikroelementų kiekis;
• Jusliniai – išvaizda, spalva, skonis, kvapas, konsistencija, sultingumas, tekstūra;
• Higieniniai – garantija, kad mėsoje nėra patogeninės mikrofloros, pesticidų, radioaktyvių medžiagų, sunkiųjų metalų, druskų,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3964 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. Įvadas 3
  • 2. Darbo tikslai ir uždaviniai 3
  • 3. Mėsa, jos sudėtis ir kokybė 3
  • 4. Cheminė mėsos sudėtis 4
  • 5. Mėsos gaminių klasifikacija 5
  • 5.1. Virti mėsos gaminiai 5
  • 5.2. Virti rūkyti mėsos gaminiai 7
  • 5.3. Rūkyti mėsos gaminiai 7
  • 5.4. Vytinti mėsos gaminiai 9
  • 5.5. Mėsos konservai 10
  • 6. Dešrų ir rūkytų mėsos gaminių mikrobinis gedimas 12
  • 7. Mėsos gaminių kokybės reikalavimai 13
  • 8. Mėsos gaminių pakavimas ir ženklinimas 15
  • 9. Išvada 17
  • 10. Literatūros sąrašas 17

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
18 psl., (3964 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos namų darbas
  • 18 psl., (3964 ž.)
  • Word failas 160 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį namų darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt