Referatai

Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui

9.8   (2 atsiliepimai)
Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui 1 puslapis
Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui 2 puslapis
Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui 3 puslapis
Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui 4 puslapis
Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui 5 puslapis
Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui 6 puslapis
Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui 7 puslapis
Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui 8 puslapis
Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui 9 puslapis
Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui 10 puslapis
Galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikis žmogui 11 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Darbo tikslas: paaiškinti galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikį žmogui.
Objektas: Maisto higiena.
2. Apžvelgti maisto produktų biologinę vertę.
Problema: žalingi aplinkos veiksniai.
Augalinės kilmės maisto produktai skirstomi į grudų gaminius, duoną ir jos gaminius, daržoves, vaisius bei uogas.
histidino. Ankštinių augalų grūduose būtinų amino rūgščių yra apie 2-3 kartus daugiau, negu varpinių grūduose. Angliavandeniai varpinių augalų grūduose yra krakmolo ir celiuliozės pavidalu. Krakmolo kiekis yra 55-75 %, o celiuliozės - iki 4 %. Riebalai yra sukoncentruoti grūdo gemale, juose yra polinesočiųjų riebalų rūgščių, fosfatidų.
Grūduose yra daug B grupės vitaminų bei mineralinių medžiagų. Didžioji dalis šių medžiagų yra sukoncentruota grūdo gemale ir sėlenose. Todėl didesnę mitybinę vertę turi rupaus malimo miltai, į kurių sudėtį įeina ir luobelė bei gemalas.
2. Duona ir jos gaminiai – Duonos baltymuose nėra visų būtinų amino rūgščių. Pagrindinis
duonos baltymas yra glitimas, kuris suteikia tešlai tąsumą, elastingumą, suriša vandenį. Tešlai rūgstant, susidaro anglies dioksido burbuliukai, kurie ir sudaro duonoje esančias akutes. Pagrindinis duonos angliavandenis yra krakmolas, kuris minkštime virsta kleisteriu, o plutoje dekstrinais. Rupių miltų duona turi daugiau baltymų, mikroelemntų ir vitaminų. Tačiau maisto medžiagos yra lengviau įsisavinamos tos duonos, kuri kepama iš aukštesnės rūšies miltų.
3. Daržovės - Pagrindinių maisto medžiagų kiekis daržovėse yra nedidelis, tačiau su
daržovėmis mes gauname daug mineralinių medžiagų, mikroelementų, vandenyje tirpių vitaminų ir karotino, daug organinių rūgščių, virškinimo sulčių sekreciją bei apetitą skatinačių medžiagų. Didžiąją dalį, net 80-95% daržovės sudaro vanduo. Baltymų kiekis yra nedidelis svyruoja ribose nuo 0,5 iki 4 % . Angliavandenių kiekis yra nuo 3 iki 15 % . Pagrindiniai angliavandeniai, esantys daržovėse, yra krakmolas, celiuliozė, hemiceliuliozė, pektinas ir sacharozė. Daržovėse yra didelis vitamino C kiekis, ypač daug jo yra kopūstuose, pomidoruose, salotose, prieskoninėse daržovėse. Morkose, paprikoje, lapinėse daržovėse yra karotino. Prieskoninėse daržovėse yra etrinių aliejų, kurie gerina patiekalų skonį bei žadina apetitą. Viena pagrindinių daržovių mūsų sąlygomis yra bulvė. Bulvių baltymai primenagyvūninės kilmės baltymų sudėtį,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2202 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas..1
  • Augalinės kilmės maisto produktų biologinė vertė.2
  • Gyvulinės kilmės maisto produktų biologinė vertė.3
  • Cheminė maisto tarša ir jos sukeliami sveikatos sutrikimai4
  • Biologinė maisto tarša ir jos sukeliami sveikatos sutrikimai.5
  • Subalansuota mityba6
  • Maisto kokybė ir maisto saugumas.7
  • Išvados9
  • Literatūros sąrašas.10

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
11 psl., (2202 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 11 psl., (2202 ž.)
  • Word failas 81 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt