Duoną mes valgome ne tokią, kokią valgė mūsų protėviai. Šiandien duonos pasirinkimas itin platus, ji kepama įvairiausių rūšių – tiek iš vienos rūšies miltų, tiek iš jų mišinių. Galime mėgautis keturių, penkių, netgi šešių rūšių grūdų duona. Kepama duona su grūdais, su sėlenomis, labai rupių miltų duona, duona su džiovintais vaisiais, duona su saulėgrąžomis, su moliūgų sėklomis, su sezamo sėklomis, su jūros kopūstais, o taip pat kviečių ar kitokių javų grūdų sėlenomis. Visa tai ne tik suteikia duonai malonų skonį bei aromatą, bet labai padidina duonos maistinę ir biologinę vertę.(2)
Darbo tikslas
Išstudijavus duonos gaminių vartojimo ypatumus ir atlikus teorinį vartotojų sprendimo priėmimo proceso interpretavimą, sudaryti išplėstinį duonos gaminių vartotojų sprendimų priėmimo proceso modelį ir pateikti pasiūlymų gamintojų ir pardavėjų marketingo veiklai.
Darbo uždaviniai
1. Pateikti duonos ir jos gaminių rinkos apžvalgą, atskleisti pagrindines duonos vartojimo tendencijas;
2. Remiantis teorine interpretacija, apibūdinti duonos ir jos produktų vartotojų sprendimų priėmimo tipus, aprašyti sprendimų priėmimo procesą bei jo turinį sąlygojančius veiksnius;
3. Atlikti empirinį duonos vartotojų sprendimų priėmimo proceso tyrimą, pagrįsti tyrimo metodiką ir remiantis jo rezultatais išaiškinti priežastinius-pasekminius ryšius tarp duonos vartotojų sprendimų priėmimo proceso kintamųjų;
4. Sudaryti išplėstinį duonos vartotojų sprendimų priėmimo proceso modelį
5. Numatyti labiausiai tikėtinas vartotojų reakcijas, apibrėžti jų charakteristikas;
6. Pateikti siūlymus duonos gamintojų bei pardavėjų marketingo veiklai.
Darbo tyrimo objektas
Duonos gaminių vartotojų elgsena
Tyrimo metodai
Kiekybinis pirminių duomenų rinkimo metodas (apklausa)
1. APRAŠOMOJI DALIS
1.1 Duonos ir jos gaminių rinkos apžvalga ir vartojimo tendencijos Lietuvoje
Duona buvo žinoma jau gilioje senovėje. Kol duona įgavo šiuolaikinę formą, ji perėjo daugelį ilgų etapų – nuo duonos grūdų vartojimo iki įvairaus duonos asortimento kepimo šiuolaikinėse kepyklose automatuose. Bene svarbiausias duonos gamybos etapas – tešlos rauginimas. Pirmą kartą tai buvo atlikta Senovės Egipte, po to šiuo būdu pradėjo naudotis graikai ir senovės romėnai. Viduramžiais taip duona buvo kepama ir visoje Europoje.
Rašytiniai šaltiniai apie lietuvių mitybą siekia XVI amžių. XVI-XVIII amžiuje Lietuvoje pagrindinis gyventojų valgis...
Šį darbą sudaro 4327 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!