• Paukštienos patiekalai – vieni populiariausių ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Daugelis mėgsta jos aromatą, švelnų skonį ir neapsunkinantį sotumo pojūtį. Vyksta įvairios diskusijos, ar sveika valgyti paukštieną. Iš tiesų paukštiena- pasižyminti vertingomis maistinėmis savybėmis, baltymų ir amino rūgščių šaltinis.
• Laikytis paukštienos ruošimo ir laikymo taisyklių. Reiktų nepamiršti, kad paukštiena greitai genda, paukštieną geriau atitirpinti šaldytuve, pašalinus pakuotę. Nes atitirpinant kambario temperatūroje labai greitai dauginasi bakterijos. Kartą atitirpintos paukštienos nebegalima užšaldyti, kad išvengtumėte infekcijų, gerai termiškai apdorokite maistą, paukštiena turi būti gerai išvirta ar iškepta, kenksmingų medžiagų paukštienoje daugėja ir dėl aplinkos užterštumo. Apie pusė visų paukštienoje esančių riebalų kaupiasi odoje, todėl odelės atsisakykite.
• Anologas – panašus daiktas, dalykas, reiškinys, atitikmuo.
• Patiekalas – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčiai pietūs ir vakarienė.
• Porcija – valgio ir gėrimo davinys, patiekiamas vienu sykiu.
• Produktas – žmogaus veiklos, gamybos ir kūrimo rezultatas, turintis bent potencialią paklausą.
• Sąvokos – pagrindiniai darbe vartojami terminai, apibrėžimai, kuriuose atsispindi nagrinėjamo dalyko, atskirų reiškinių ar procesų būdingi požymiai.
• Techninė užduotis – egzamino rengiamoji užduotis, pagal kurią moksleivis turi atlikti darbą, į kurį įeina turinys.
Analogų analizavimas
• Technologiniai procesai ir jų rezultatai – projektinės užduoties praktinio atlikimo procesai
• Salmonelės - į aplinką patenka su šių gyvūnų fekalijomis. Sergantis salmonelioze žmogus taip pat gali būti infekcijos šaltiniu.
• Maisto medžiagos – su maistu gaunamos natūralios ir sintetinės cheminės medžiagos, aprūpinančios organizmo ląsteles energija.
• Maistinė vertė – charakteristika apibūdinanti žmogaus poreikių tenkinimą būtinomis maisto medžiagomis.
Analogai
1 pav. Troškinta vištiena su kopūstais
2 pav. Troškinta vištiena su pievagrybiais, lydyto sūrio padaže
3 pav. Vištienos troškinys su pupelėmis
PROJEKTAVIMAS
Privalumai:
Trūkumai:
1 pav. Kopūstai sveika žmogaus organizmui, todėl tinkama mityba
1 pav. Paprasta ir skanu
2 pav. Patiekalo panaudota vištienos krūtinėle, patiekimo padažo tobulai gražiai atrodo
2 pav. Grybai yra sveiki, tačiau jie negali neorganinių rūgščių paversti organinemis.
3 pav. Patiekalas labai gardus
3 pav. Kalorijų kiekis dažnai...
Šį darbą sudaro 1723 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!