2006
2
Įvadas
Mėsos konservai gaminami iš kiaulienos, jautienos, avienos, paukštienos, subproduktų, pusgaminių, dešrų faršo, dedama augalinių produktų, taukų ir prieskonių.
Gaminant konservus, iš mėsos yra pašalinami kaulai, sausgyslės, todėl jie yra kaloringesni už šviežią mėsą. Mėsos konservai turi didelę paklausą, patogu juos vartoti pirmųjų ir antrųjų patiekalų paruošimui, išvykose, ekskursijose, taip pat vežti į tolimus rajonus. Pagal paskirtį konservai skirstomi į užkandžių, pietų, dietinius ir skirtus vaikų mitybai. O pagal pagrindines žaliavas konservai skirstomi į mėsos, subproduktų, dešrų faršo ir dešrų gaminių, paukštienos bei mėsos konservai su augaliniais priedais. Mėsos konservai gaminami iš troškintos, virtos, keptos, sūdytos mėsos.
Sterilizuoti mėsos konservai
Konservuojama kiauliena, jautiena, paukštiena arba jų produktai. Sterilizuoti konservai ilgai išsilaiko, nes aukšta temperatūra sunaikina visus mikroorganizmus. Konservavimui skirta mėsa nuimama nuo kaulų, pašalinamos sausgyslės, plėvės, kremzlės, riebalai , supjaustoma gabalais, nuplaunama tekančiu vandeniu. Tada sudedama į indus žalia, kepta, troškinta, virta, rūkyta, įdedama druskos, juodųjų pipirų, laurų lapelių, prieskonių.
Jei mėsa kepama, temperatūra turi būti 120-200 laips. tada susidaro kieta plutelė, o viduje ji lieka sultinga, pusžalė. Mėsa baigiama gaminti sterilizuojant, tačiau tada susilpnėja jos kvapas.
Mėsą troškinant reikia įpilti šiek tiek vandens, riebalų. Puodas turi būti uždengtas. Veikiama garų, riebalų ir karščio, mėsa pasidaro minkšta ir įgauna malonų skonį. Mėsa išsitroškinusi, jai paspaudus šakute neišsiskiria rausvas skystis.
Virtos mėsos konservai skirti gataviems patiekalams. Mėsa sudedama į verdantį vandenį, įberiama druskos, prieskonių ir verdama.
Sterilizavimas pailgina ir rūkytos mėsos saugojimo laiką. Dideliais gabalais supjaustyta mėsa sudedama į indus ir iki viršaus, kad būtų apsemta, užpilama šiek tiek pasūdytu vandeniu. Galima užpilti karštu sultiniu arba padažu, likusiu mėsą išvirus ar ištroškinus.
Mėsos konservavimui tinka metaliniai arba stikliniai 0,5 ir 1 l talpos indai. Juos reikia gerai išplauti karštu vandeniu. Paruošta mėsa iškarto sudedama į sterilius indus, užpilama karštu sultiniu ir uždaroma. Metaliniuose induose iki dangtelio turi būti ne daugiau kaip 1 cm, o stikliniuose – 2 cm. Laisvos vietos....
Šį darbą sudaro 1784 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!