Namų darbai

Duonos mikrobiologija

9.4   (3 atsiliepimai)
Duonos mikrobiologija 1 puslapis
Duonos mikrobiologija 2 puslapis
Duonos mikrobiologija 3 puslapis
Duonos mikrobiologija 4 puslapis
Duonos mikrobiologija 5 puslapis
Duonos mikrobiologija 6 puslapis
Duonos mikrobiologija 7 puslapis
Duonos mikrobiologija 8 puslapis
Duonos mikrobiologija 9 puslapis
Duonos mikrobiologija 10 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Mikrobiologija – tai mokslas, kuris nagrinėja mažus, plika akimi nematomus organizmus. Mikroorganizmų pasaulis labai įvairus. Dauguma jų rūšių yra nežalingi, saprofitai, mintantys negyvomis organinėmis ir neorganinėmis medžiagomis. Jie itin svarbūs gamtos medžiagų apytakoje, nes aktyviai dalyvauja mineralizuojant mirusių augalų ir gyvūnų organines medžiagas. Tačiau mikrobai gadina netinkamai laikomus maisto produktus ir pašarus, nuo kurių gali susirgti žmonės ar gyvūnai. Kai kuriuos mikrobus žmonės sukultūrino, išmoko juos dirbtinai auginti ir su jų pagalba gaminti reikalingus produktus: rūgusį pieną, sūrius, alų, duonos gaminius ir kt. Duonos gamyboje mikrobiniai procesai užima svarbią vietą, nuo jų veiklos daug priklauso duonos kokybė. Šio darbo uždaviniai yra išsiaiškinti apie tešlos mikroflorą, duonos gamyboje naudojamus raugus, apie mikrooganizmus esančius žaliavose, bei duonos gaminių gedimus. Taigi darbo tikslas yra daugiau sužinoti apie duonos mikrobiologiją.
Kvietinės tešlos mikroflora
Kvietinė tešla ruošiama be įmaišo ir su įmaišu. Ruošiant tešlą be įmaišo, šiltame vandenyje (30-36ºC) iš karto sumaišomi visi miltai, NaCl tirpalas ir mielių suspensija. Užmaišyta tešla 2-4 h rauginama 28-30ºC temperatūroje.
Ruošiant tešlą su įmaišu, pusė miltų kiekio užpilama 2/3 vandens ir sumaišoma su visa mielių norma. Tokia pusiau skysta tešla (įmaišas) rauginama 3-4,5 h. Po to supilami likę miltai bei vanduo, druska, cukrus, riebalai, ir tešla dar rauginama 1-2 h.
Pagrindinė kvietinės tešlos mikroorganizmų masė – mielės. Dar joje yra palyginti nedaug pieno rūgšties bakterijų ir kitų mikroorganizmų.
Kvietinei tešlai išpurenti panaudojamos mielės Saccharomyces cerevisiae. Kartais jose būna Candida, Torulopsis ir kitų genčių mielių. Jų patenka su miltais, presuotomis ir skystomis mielėmis, iš įrenginių, oro. Skystoje tešloje su įmaišu ypač energingai dauginasi mielės ir pieno rūgšties bakterijos, kurios slopina patenkančių į tešlą su miltais ir kita žaliava nepageidautinų mikroorganizmų vystymąsi. Candida mielės tešlą mažai išpurena, sudaro šalutinių produktų, suteikiančių duonai aštrų nepageidautiną skonį. Iš bakterinės mikrofloros kvietinėje tešloje randama homofermentinių ir heterofermentinių pieno rūgšties bakterijų. Priklausomai nuo miltų kokybės tešloje gali būti Bacillus mesentericus...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1857 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. Įvadas 3
  • 2. Kvietinės tešlos mikroflora 4
  • 3. Ruginės tešlos mikroflora 4
  • 4. Duonos raugai 5
  • 5. Žaliavų mikroorganizmai ir jų šaltiniai 6
  • 6. Duonos gedimas 7
  • 7. Išvados 9
  • 8. Naudota literatūra 10

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
10 psl., (1857 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos namų darbas
  • 10 psl., (1857 ž.)
  • Word failas 26 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį namų darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt