Pristatymai

Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose

10   (1 atsiliepimai)
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 1 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 2 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 3 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 4 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 5 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 6 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 7 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 8 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 9 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 10 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 11 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 12 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 13 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 14 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 15 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 16 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 17 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 18 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 19 puslapis
Fermentų panaudojimas maisto ir kitose Lietuvos pramonės šakose 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

• Fermentas – baltyminis katalizatorius, paspartinantis organizme vykstančias chemines reakcijas tūkstančius kartų.
• Substratas – molekulė, kurią perdirba fermentas.
• AC – Fermento aktyvusis centras.
• Šliužo fermentas – pramoninis produktas, gaunamas iš jaunų gyvulių skrandžių.
• Mikroorganizmai (graik. mikros – mažas), kitaip mikrobai. Tai akimi nematomi, tik pro mikroskopą įžiūrimi dažniausiai vienaląsčiai organizmai. Pvz., bakterijos, grybeliai.
• Papainas – fermentas,kuris padeda suskaidyti negyvus baltyminius audinius, neveikdamas sveikų.
• Kofermentas, koenzimas - mažos molekulinės masės organinis junginys, fermento aktyviojo centro dalis.
FERMENTAS (-ai)- TAI...
• .
• FERMENTAS – tai baltyminis katalizatorius, paspartinantis organizme vykstančias chemines reakcijas tūkstančius kartų. Be fermentų šios reakcijos nevyktų arba vyktų labai lėtai, ir organizmai negalėtų egzistuoti.
• .
FERMENTŲ SAVYBĖS (atskirai apie kiekvieną)
FERMENTŲ SAVYBĖS
• Fermentai apskritai yra rutuliški baltymai arba ribozimai.
• Fermentai spartina chemines reakcijas.
• Dauguma fermentų yra daug didesni negu substratai.
• Fermentai turi aktyvųjį centrą.
• Fermentai yra specifiniai.
• Po cheminės reakcijos fermentai išlieka nepakitę.
• Fermentai veikia pagal ,,Spynos-Rakto’’ principą.
Fermentai yra žymiai didesni negu substratai.
• Substratas
• Fermentas
Fermentai spartina chemines reakcijas
Fermentai turi aktyvųjį centrą
Fermentai po cheminės reakcijos lieka nepakitę
• Šis procesas kartojasi daugybę kartų. Iš substrato pasidaro produktai, o fermentai nepakinta.
Fermentai veikia pagal ,,Spynos – Rakto ‘’ principą.
• Substratas privalo atitikti fermentą. Jeigu substratas neatitinka fermento, cheminė reakcija nevyksta.

FERMENTŲ VEIKIMO MECHANIZMAS.
Fermento AC būdinga:
• AC užima labai mažą fermento dalį (apie 2-5% fermento paviršiaus)
• Dauguma substratų jungiasi prie fermento AC silpnais ryšiais
• Substrato prisijungimo specifiškumas priklauso nuo tikslaus atomų išsidėstymo pagal:
▪ tiesioginio atitikmens arba
▪ priverstinio atitikmens modelį
• trimatė erdvinė struktūra(plyšiai)
FERMENTŲ SVARBA MAISTO PRAMONĖJE
• Iš esmės, beveik nėra nė vieno maisto produkto, kurį pagamintumėme be kokių nors fermentų.
Fermentų panaudojimas įvairiose maisto pramonės šakose
• Gamyboje yra naudojami fermentų preparatai, išskirti iš gyvulinės ir augalinės kilmės žaliavų.
• ( Pavyzdžiui, šliužo fermentas, pepsinas — sūrių ir varškės gamyboje ). Tačiau dar daugiau maisto produktų yra gaminama, naudojant atitinkamus mikroorganizmus, kurių ląstelėse susidaro įvairūs fermentai, arba šių mikroorganizmų fermentų preparatus.
PVZ.: DUONOS GAMYBA
•...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1114 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • • Kas yra fermentas(-ai).
  • • Fermentų savybės (atskirai apie kiekvieną)
  • • Fermentų veikimo mechanizmas.
  • • Kas būdinga fermento aktyviajam centrui.
  • • Fermentų svarba maisto pramonėje.
  • • Fermentų panaudojimas įvairiose maisto pramonės šakose. + . Pvz.
  • • Fermentų klasifikacija pagal jų sudėtį.
  • • Fermentų reikšmė medicinoje.
  • • Video.

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Skaidrės (.ppt)
Apimtis
32 psl., (1114 ž.)
Darbo duomenys
  • Biologijos pristatymas
  • 32 psl., (1114 ž.)
  • Skaidrės 1 MB
  • Lygis: Mokyklinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį pristatymą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Fermentų panaudojimas Lietuvos pramonėje

Fermentų panaudojimas Lietuvos pramonėje Biologija Peržiūrėti darbą

Maisto medžiagų ir energijos poreikis. Energija ir mityba. Maisto priedai

Maisto medžiagų ir energijos poreikis. Energija ir mityba. Maisto priedai Biologija Peržiūrėti darbą

Vaisių ir daržovių mikroorganizmai. Pienarūgštis rūgimas ir jo panaudojimas

Vaisių ir daržovių mikroorganizmai. Pienarūgštis rūgimas ir jo panaudojimas Biologija Peržiūrėti darbą

Fermentų panaudojimas medicinoje

Fermentų panaudojimas medicinoje Biologija Peržiūrėti darbą

Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės

Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės Biologija Peržiūrėti darbą

Vitaminai ir maisto papildai. Jų nauda ir žala žmogui

Vitaminai ir maisto papildai. Jų nauda ir žala žmogui Biologija Peržiūrėti darbą

Energijos apykaitos vertinimas ir pagrindinių maisto medžiagų poreikio paros maisto davinyje apskaičiavimas

Energijos apykaitos vertinimas ir pagrindinių maisto medžiagų poreikio paros maisto davinyje apskaičiavimas Biologija Peržiūrėti darbą

Maisto priedai produktuose ir jų reikšmė

Maisto priedai produktuose ir jų reikšmė Biologija Peržiūrėti darbą

Maisto medžiagos ir jų reikšmė

Maisto medžiagos ir jų reikšmė Biologija Peržiūrėti darbą

Maisto papildų poveikio sėjamosios avižos lapų augimui ir mažosios plūdenos dauginimuisi tyrimas

Maisto papildų poveikio sėjamosios avižos lapų augimui ir mažosios plūdenos dauginimuisi tyrimas Biologija Peržiūrėti darbą

Maisto priedai. Maisto produktų sudėtis

Maisto priedai. Maisto produktų sudėtis Biologija Peržiūrėti darbą

Vaistiniai augalai ir jų panaudojimas

Vaistiniai augalai ir jų panaudojimas Biologija Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt