Referatai

Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės

9.2   (2 atsiliepimai)
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 1 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 2 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 3 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 4 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 5 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 6 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 7 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 8 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 9 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 10 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 11 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 12 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 13 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 14 puslapis
Augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybės 15 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Organinių atliekų susidarymas yra nuolatinis ir natūralus procesas. Žemės ūkio produktų perdirbimo procese atsiranda netinkamų vartojimui žaliavų, o mitybos grandinėje lieka nepanaudoto ar sugedusio maisto ir pašarų. Pagrindiniai organinių atliekų perdirbimo tikslai – mažinti deponuojamų atliekų kiekį, siekiant sumažinti pavojų žmonių sveikatai ir įtaką aplinkos taršai; gaminti naudingus produktus ir kiek įmanoma juos panaudoti. Augalinės kilmės atliekos – vaisių ir daržovių perdirbimo atliekos, grūdų perdirbimo atliekos (kepimo ir konditerijos atliekos), spirito, alaus, cukraus, aliejaus gamybos atliekos. Didžiausi kiekiai augalinių atliekų susidaro alkoholio ir bioetanolio, biodyzelino, cukraus, grūdų perdirbimo ir alaus gamyboje, mažiau – perdirbant ir sandėliuojant vaisius bei daržoves.
Darbo objektas: augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimas.
Darbo tikslas: išanalizuoti augalinio maisto gamybos atliekų panaudojimo galimybes.
Augalinės kilmės atliekas galima išskirti į dvi dideles grupes: žemės ūkio atliekos, kurios susidaro nuimant derlių laukuose, ir maisto pramonės augalinės kilmės atliekos, susidarančios technologinio proceso metu perdirbant augalinę žaliavą.
Augalinės kilmės atliekos maisto pramonėje sudaro palyginti nedidelę dalį visų šios kilmės atliekų, tačiau jos skirtingai nuo žemės ūkyje susidarančių atliekų koncentruojasi mažoje gamybinės įmonės teritorijoje. Tai kelia ir ekologines ir ekonomines problemas. Ekologiniu požiūriu didelio kiekio augalinės kilmės atliekų sukoncentravimas nedidelėje teritorijoje gali kelti taršos pavojų, nes šios atliekos pūdamos, irdamos skleidžia į aplinką dujinius teršalus (amoniaką, sieros vandenilį, lakius organinius junginius) bei į dirvožemį ir gruntinius vandenis azoto, fosforo, kalio bei sunkiųjų metalų junginius. Ekonominiu požiūriu šių atliekų laikymas nuostolingas nes tam užimama nenaudingai didelė teritorija, jų priežiūra reikalauja papildomų išlaidų.
Maisto pramonės atliekos pasaulyje tvarkomos šiais būdais: produkto gamyba, naudojimas pašarams, pašarų, biodujų, kompostų, energijos gamyba (deginant). Vadovaujantis pasauline ir Europos Sąjungos valstybių patirtimi, ekonominiu ir aplinkosaugos požiūriais efektyviausias biologinių atliekų tvarkymas – biodujų gamyba ir likutinių substratų naudojimas. Maisto pramonės įmonėse susidarančios biologinės atliekos yra drėgnos, tiesioginiam deginimui netinkamos, produktų gamyba iš daugumos atliekų neperspektyvi. Tinkamiausi metodai biologinėms atliekoms tvarkyti: anaerobinis pūdymas, išgaunant biodujas ir likutinius...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3615 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Lentelės..3
  • Įvadas4
  • 1. Augalinės kilmės atliekų rūšys ir jų panaudojimas5
  • 1.1. Grūdų perdirbimo atliekos5
  • 1.2. Alaus gamybos atliekos6
  • 1.3. Cukraus gamybos atliekos6
  • 1.4. Daržovių ir vaisių gamybos atliekos7
  • 1.5. Alkoholio, bioetanolio ir biodyzelinio kuro gamybos atliekos8
  • 2. Augalinės kilmės atliekų cheminė sudėtis11
  • Išvados14
  • Literatūra15
Detali informacija
Darbo tipas
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
15 psl., (3615 ž.)
Darbo duomenys
  • Biologijos referatas
  • 15 psl., (3615 ž.)
  • Word failas 45 KB
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą

www.nemoku.lt Panašūs darbai

Bendra ATP gamybos ir panaudojimo schema ląstelėje

Bendra ATP gamybos ir panaudojimo schema ląstelėje Biologija
Peržiūrėti darbą

E maisto produktuose

E maisto produktuose Biologija
Peržiūrėti darbą

Maisto priedai

Maisto priedai Biologija
Peržiūrėti darbą

Maisto medžiagos

Maisto medžiagos Biologija
Peržiūrėti darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą