• išklausę pateiktą informaciją, pasinaudoję vadovėliu bei internetu ir atlikę užduotį, kritiškai vertinsite maiste esančių maisto priedų, žymimų E raide, poveikį sveikatai.
• – natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos, dedamos į maisto produktus, siekiant išlaikyti, sustiprinti, susilpninti tam tikras maisto produkto savybes, pvz., skonį, kvapą, išvaizdą.
• Kai kurie maisto priedai naudojami nuo senovės,pvz., konservavimui naudojamas actas, sūdymui naudojama valgomoji druska, vyndarystėje naudojamas sieros dioksidas.
• PAGERINA KVAPĄ,
• PAGERINA SKONĮ,
• SUMAŽINA PRODUKTO KAINĄ.
•
MAISTO PRIEDAI
• E100–E199 Dažikliai E200–E299 Konservantai E300–E399 Antioksidantai, rūgštingumą reg. med. E400–E499 Tirštikliai, stabilizatoriai, emulsikliai E500–E599 Rūgštingumą ir lipnumą reg. med. E600–E699 Aromatą ir skonį stiprinančios medžiagos E700–E799 Antibiotikai E900–E999 Įvairūs kt. maisto priedai (saldikliai)
KAIP KENKIA?
• GALI SUKELTI VĖŽINIUS SUSIRGIMUS,
• DIDINA CHOLESTEROLIO KIEKĮ,
• DIDINA KRAUJO SPAUDIMĄ,
• SUKELIA ODOS SUSIRGIMUS,
• SUKELIA IŠBĖRIMUS,
•...
Šį darbą sudaro 297 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!