Tikslas: išsiaiškinti, kokių produktų sudėtyje yra daugiausiai maisto priedų ir kokia jų reikšmė sveikatai.
Hipotezė: daugiausiai maisto priedų bus pieno gaminiuose.
1.
E330 – citrinų rūgštis,
E270 - pieno rūgštis
Pailgina maisto produkto vartojimo trukmę, saugo nuo gedimo, kurį sukelia oksidacija.
Pailgina maisto produkto vartojimo trukmę, apsaugo nuo mikroorganizmų sukeliamo gedimo.
Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Gali būti genetiškai modifikuotas.
Nepavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas.
2.
Gėrimas ,,Coca cola“
E150d - sulfitinė amoniakinė karamelė
Suteikia maisto produktui spalvą.
Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas.
3.
Sūrio lazdelės ,,Svalia“
E332 - Monokalio citratas, trikalio citratas
Pailgina maisto produkto vartojimo trukmę, saugo nuo gedimo, kurį sukelia oksidacija.
Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Gali būti genetiškai modifikuotas.
4.
Sūrio gaminys ,,Delaktis“
E575 - gliukono-delta-laktonas
E339i - mononatrio fosfatas, dinatrio fosfatas, trinatrio fosfatas
Rūgštingumą ir lipnumą reguliuojančios medžiaga.
Pailgina maisto produkto vartojimo trukmę, saugo nuo gedimo.
Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas.
Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Gali sutrikdyti kalcio ir fosforo pusiausvyrą organizme.
5.
Varškinės spurgytės su vyšnių įdaru
E412 - guaro derva
E341 - monokalcio fosfatas, dikalcio fosfatas, trikalcio fosfatas
E472b - riebalų rūgščių mono- ir digliceridų pieno rūgšties esteriai
E330 - citrinų rūgštis
E322 –lecitinai
E500 - natrio karbonatas
E415 - ksantano derva
E418 - gelano derva
E202 -kalio sorbatas
E472e - riebalų rūgščių mono- ir digliceridų mono- ir diacetilvyno rūgšties esteriai
E475 - riebalų rūgščių poliglicerolio esteriai.
Natūrali tirštinanti medžiaga ir emulsiklis.
Pailgina maisto produkto vartojimo trukmę, saugo nuo gedimo, kurį sukelia oksidacija.
Padeda maisto produkte sudaryti ar išlaikyti dviejų ir daugiau nesimaišančių medžiagų pastovų...
Šį darbą sudaro 534 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!