• 9. GRAIKU
• 10. LIBANO
1. PRANCŪZŲ VIRTUVĖ
• Ypatingai sureikšminta dar viduramžiais, nes tuo metu jau vyko ištaigingi pokyliai su gausiai nuklotais įvairiausių patiekalų stalais. Prancūzijos Revoliucijos metu tai dar labiau suaktyvėjo. Ši virtuvė XI a. buvo vadinama „prabangos virtuve". Žinoma, ne visi žmonių socialiniai sluoksniai galėjo sau tai leisti, tačiau dvaruose ir rūmuose tai klestėjo. Tai buvo taip pat populiaru, kaip poezija arba prancūzų menas.
Prancuziskos virtuves istorija-tai Europos istorija
• Prancūziškos virtuvės tradicijos pradėjo formuotis XVI a., kai į šalį atvyko italų kilmės Katerina de Mediči, supažindinusi prancūzus su delikatesais, kurių šie anksčiau nebuvo regėję. Vėliau Fransua de La Varenne sukūrė nuostabius padažus. Metams bėgant prancūziška virtuvė buvo kuriama ir tobulinama, kol tapo tokia, kokia yra šiandien.
Restoranų valgiai buvo suskirstyti pagal „klases, kurios gali juos valgyti". Didelė dalis įvairiose pasaulio šalyse gaminamų tešlainių atėję iš prancūzų virtuvės. Sūris ir vynas yra taip pat neatsiejami nuo Prancūzijos. Turbūt, pačiu moderniausiu viso pasaulio restoranų laikoma šios kultūros virtuvės atstovai. Restoranai buvo pilni lankytojų, tačiau dažniausiai pasklidusios kalbos apie vieną ar kitą prabangesnį restoraną sukviesdavo visus išbandyti būtent minėtojo. Paryžius vienas iš miestų, kur įsikūrė daugiau nei 500 maitinimo vietų - čia kaina ir patiekalų gausa atitinka kiekvieno žmogaus individualius skonio pageidavimus.
• Restoranų valgiai buvo suskirstyti pagal „klases, kurios gali juos valgyti". Didelė dalis įvairiose pasaulio šalyse gaminamų tešlainių atėję iš prancūzų virtuvės. Sūris ir vynas yra taip pat neatsiejami nuo Prancūzijos. Turbūt, pačiu moderniausiu viso pasaulio restoranų laikoma šios kultūros virtuvės atstovai. Restoranai buvo pilni lankytojų, tačiau dažniausiai pasklidusios kalbos apie vieną ar kitą prabangesnį restoraną sukviesdavo visus išbandyti būtent minėtojo. Paryžius vienas iš miestų, kur įsikūrė daugiau nei 500 maitinimo vietų - čia kaina ir patiekalų gausa atitinka kiekvieno žmogaus individualius skonio pageidavimus.
Klasikinė prancūzų virtuvė. Klasikinė prancūzų virtuvė, dar žinoma kaip „Haute kuisine" - šalies pasididžiavimas. Tačiau, tai ne vienintelė svarbi virtuvė...
Šį darbą sudaro 3420 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!