Aktualumas. Sėkmingas maitinimo įmonių skyrių darbas labai priklauso nuo tinkamai atliktų skaičiavimų. Darbas su patiekalais, kurie turi būti termiškai apdoroti, yra kiek sudėtingas procesas, todėl skyrius turi būti tinkamai įrengtas, reikalingas tikslus žaliavų kiekis, ir aukštas darbuotojų profesionalumo lygis, siekiant užtikrinti sėkmingą darbą.
Problema. Organizuojant maitinimo įmonės skyrių darbą nevisada atsižvelgiamą į patalpų plotų, reikiamo žaliavų kiekio ir kitus skaičiavimus.
Restorano darbo laikas.
I 9-24
II 9-24
III 9-24
IV 9-24
V 9-24
VI 9-24
VII 9-24
Gamybinės programos sudarymas
Įvairiuose maitinimo įmonėse darbas yra skirtingas (skyriasi darbo krūvis, patiekalų pagaminimo laikas, kiekis, jų sūdėtingumas), todėl vis skirtingas yra tų darbų organizavimas ir planavimas.
Mano manymu, labai svarbu mokėti tinkamai parinkti reikalingus įrengimus ir įrankius, išdėstyti ir apskaičiuoti darbo plotą, numatyti reikiamų darbuotojų skaičių, jų patirtį ir kvalifikaciją.
Norint, kad įmonės darbas būtų sėkmingas šiame darbe bus vykdomi sėkmingam karštojo skyriaus darbui reikalingi skaičiavimai.
Valgiaraščio planavimas
Šaltieji patiekalai (10)
1 diena 2 diena 3 diena
Graikiškos salotos Lietuviška mišrainė Krabų salotos
Tūno salotos Cezario salotos Vištienos salotos
Šviežių daržovių salotos Gaiviosios salotos Naminės salotos
Nicos salotos Pikantiškos salotos Vaisių salotos
Silkės užkandėlė su svogūnais Žuvis saldžiarūgščiame padaže Silkė patale
Silkė „Kaimiškai“ Silkė su ananasais Sluoksniuoti sumuštiniai
Sumuštiniai su sūriu ir kumpiu Žuvies asorti Kepta žuvis su majonezu
Mėsos užkandis Įdarytas kiaušinis Silkė su pievagrybiais
Kepta žuvis su padažu Įdarytas pomidoras Mėsos ir sūrio užkandis
Mėsos sūris su padažu Sumuštiniai su lašiša Vištienos vyniotinis
Sriubos (5)
1 diena 2 diena 3 diena
Raugintų kopūstų Burokėlių Daržovių
Mėsos šiupininė Pomidorinė Bulvių kukulienė
Lietuviški barščiai Sriuba „Charčio“ Vištienos sultinys su omletu
Trinta grybų Trinta sūrio Svogūnų sriuba
Agurkinė Šaltibarščiai Kreminė vištienos sriuba
Pagrindiniai (antrieji) patiekalai (6)
1 diena 2 diena 3 diena
Kiaulienos karbonatas Vyniotinis su sūriu Vyniotinis su grybais
Jautienos guliašas Plovas Vištienos karbonatas
Vištienos šašlykas Kotletas „Jūratė“ Rūkyta lašiša
Žuvies pjausnys Kiaulienos šoninė Skorpionžuvė saldžiarūgščiame padaže
Kotletas „Astra“ Blyneliai su sūriu ir kumpiu Cepelinai su mėsa
Kijevo kotletas Žuvies kukuliai Apkepti koldūnai su sūriu
Desertai ir gėrimai (8)
1 diena 2 diena 3 diena
Šokoladinis biskvitas su ledais Ledai su vaisiais Bananai su grietinėle
Plakta grietinėlė...
Šį darbą sudaro 3857 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!