Kursiniai darbai

Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas

10   (1 atsiliepimai)
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 1 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 2 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 3 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 4 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 5 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 6 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 7 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 8 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 9 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 10 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 11 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 12 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 13 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 14 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 15 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 16 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 17 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 18 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 19 puslapis
Sriubų ruošimo organizavimas kavinėje, kursinis darbas 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Sriubos, arba pirmieji patiekalai, labai svarbūs mitybai. Sriubų pagrindas (skystimas) – tai mėsos, žuvies arba grybų sultiniai, pienas, duonos gira, daržovių arba vaisių nuoviras. Organizmas su sriubomis gauna apie 20% reikalingo vandens. Maistinga bei vitamininga tirštoji sriubų dalis – garnyras ir uždarymui naudojama grietine.
• tiesioginiai virškinimo liaukų dirgikliai (receptoriai).
Sriuboms kvapą suteikia lauro lapeliai, baltosios prieskoninės šaknys (petražolės, salierai, pastarnokas), morkos, krapai, svogūnai ir kiti į receptūrą įeinantys prieskoniai.
Sriubas, į kurias dedama mažai daržovių arba sriubas, gaminamas pavasarį, reikia vitaminizuoti t.y. įdėti vitamino C tablečių, kristalų, įpilti erškėtuogių bei juodųjų serbentų sulčių.
Pagal pateikimo temperatūrą sriubos skirstomos į karštas (75 – 85 C) ir šaltas (7 – 14 C), pagal skystąjį pagrindą – į sriubas, verdamas sultiniuose, daržovių nuovire, piene,giroje ir vaisių nuovire. Pagal gamybos būdą skiriamos uždarytos, pertrintos, skaidrios, pieniškos, šaltos ir saldžios sriubos.
Šiame darbe aš sudarysiu planinį valgiaraštį, gamybinę programą, apskaičiuosiu žaliavas bei parinksiu tiekėjus, apskaičiuosiu patiekalų energetinę vertę bei nubraižysiu šių patiekalų technologines schemas, taip pat šiame darbe apskaičiuosiu darbo jėgą, įrengimus, gamybines patalpas bei sandėlius.
• Kavinėje yra 45 aptarnaujamos vietos
• Kavinė dirba 10.00 – 22.00
Valgiaraščio planavimas
Norint tinkamai suplanuoti valgiarašti reikia pasirinkti patiekalų asortimentą. Pagal įmonės tipą ir patiekalų grupę.
Lentelė 1.1.1 Valgiaraščio planavimas
Patiekalų grupė
Maitinimo įmonės tipas – kavinė
Sriubos
Ryžių sriuba su pomidorais
Lietuviški šaltibarščiai
Šalta rūgštynių sriuba
Saldi duonos sriuba
4
1
1
1
1
Lankytojų skaičiaus pagrindimas
Planuojamas lankytojų skaičius kavinėje, apskaičiuojamas ir pateikiamas lentelėje.
Lentelė 1.2.1 Lankytojų skaičiaus pagrindimas
Maitinimo įmonės darbo laikas
Vienos vietos apyvartumas, ŋ
Salės užpildymo koeficiantas a, %
Lankytojų skaičius per val., N
10 – 11 (pusryčiai)
11 – 12 (pusryčiai)
12 – 13 (pietūs)
13 – 14 (pietūs)
14 – 15 (pietūs)
15 – 16 (pietūs)
16 – 17 (pietūs)
17 – 18 (vakarienė)
18 – 19 (vakarienė)
19 – 20 (vakarienė)
20 – 21 (vakarienė)
21 – 22 (vakarienė)
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
0,5
0,5
0,5
0,5
0,5
25 %
30 %
87 %
87 %
83 %
80 %
80 %
70 %
65 %
63 %
60 %
60 %
16,9
20,3
58,7
58,7
56
54
54
15,8
14,6
14,2
13,5
13,5
Iš viso:
390,2
Skaičiavimai:
Valgymo trukmė maitinimo įmonėje
Įmonės tipas
Valgymo trukmė, min.
Pusryčiaujant
Pietaujant
Vakarieniaujant
Kavinė (aptarnaujama padavėjų)
40
40
100 – 120
ŋ – vienos vietos apyvartumas
t – valgymo laikas,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3897 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas 3
  • Gamybinės programos sudarymas 4
  • Valgiaraščio planavimas 4
  • Lankytojų skaičiaus pagrindimas 4
  • Gaminamų patiekalų skaičius 5
  • Patiekalų energinės vertės skaičiavimas 11
  • Žaliavų skaičiavimas 13
  • Patiekalų pardavimo grafikas 15
  • Tiekėjų parinkimas 17
  • Tiekėjų pasirinkimo pagrindimas 17
  • Darbo jėgos skaičiavimas 19
  • Darbuotojų kvalifikacijos pagrindimas 20
  • Darbo pasidalijimo pagrindimas 21
  • Įrengimų apskaičiavimas ir pasirinkimas 22
  • Virimo katilų parinkimas 22
  • Katilų dedamų ant viryklės parinkimas 23
  • Viryklės kaitinamojo paviršiaus ploto skaičiavimas ir parnkimas 24
  • Nemechaninų įrengimų skaičiavimas 25
  • Gamybinių patalpų plotų skaičiavimas 26
  • Sandėlių ploto skaičiavimas 27
  • Sanitarinių – higieninių reikalavimų laikymasis maitinimo įmonėje 28
  • Darbo grafikų sudarymas 29
  • Elektros energijos suvartojimo pagrindimas 30
  • Priedas 31
  • Išvados ir pasiūlymai 32
  • Literatūra 33

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
33 psl., (3897 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos kursinis darbas
  • 33 psl., (3897 ž.)
  • Word failas 129 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį kursinį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt