Referatai

Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras

9.6   (3 atsiliepimai)
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 1 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 2 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 3 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 4 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 5 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 6 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 7 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 8 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 9 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 10 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 11 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 12 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 13 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 14 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 15 puslapis
Sveikas pasirinkimas natūralūs ir funkciniai ingredientai. Užkandžių baras 16 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

 

 

ĮVADAS

Pastaraisiais metais pasikeitė vartojamų produktų asortimentas. Dėl neteisingos mitybos gyventojų sveikata blogėja, mirštamumas didėja. Sveikatos mokymų ir ligų prevencijos centro (SMLPC) atlikti suaugusių Lietuvos žmonių gyvensenos ir mitybos tyrimai parodo, kad kiekvienais metais Lietuvos gyventojai su maistu suvartoja pernelyg daug cukraus, riebalų, sočiųjų riebalų rūgščių, cholesterolio. Maiste nepakanka daržovių, įvairių grūdinių produktų, todėl stinga sudėtinių angliavandenių ir maistinių skaidulų. Pernelyg daug suvartojama valgomosios druskos, t.y. natrio gaunama per daug, o kitų mineralinių medžiagų (išskyrus jodą) ir vitaminų suvartojama tiek, kiek nurodyta rekomenduojamų normų, nors apie 60 proc. Lietuvos gyventojų niekada nevartoja vitaminų ar papildų preparatų. Supratimas apie sveiką mitybą ne dogma, o labai intensyviai kuriama ir nuolat tikslinama problema. Ji yra susijusi su kiekvienos šalies mitybos tradicijomis, kurias lemia ir geografinė padėtis, ir maisto pramonė, ir ekonominis šalies lygis, ir visuomenės žinios apie sveikos mitybos reikšmę.

Žmogaus organizmą veikia amžinieji gamtos dėsniai: jam reikia švaraus oro, tyro vandens, sveiko ir visaverčio maisto. Mitybos įpročiai turi didelės reikšmės žmogaus sveikatai. Kad žmogus būtų sveikas, darbingas, ilgai gyventų, jis turi laikytis racionalios mitybos principų: subalansuoti reikiamą ir gaunamą energiją, patenkinti organizmo poreikį tinkamu maisto medžiagų kiekiu bei jų santykiu, laikytis mitybos režimo.

Senovėje išminčiai sakė: „Geriau būti alkanam nei prisivalgyti bet ko“. Tačiau galime stebėti, kaip šiais didžiulės maisto ir pasaulio virtuvių įvairovės laikais keičiasi mityba, maisto gamybos technologijos ir pačios maisto tradicijos. Bet ar visas siūlomas maistas teigiamai veikia sveikatą?

Mokslininkai ieško būdų, kaip šiame skubančiame, pilname stresų ir įtampos pasaulyje padėti žmogui, kad jis būtų sveikas ir darbingas. Aiškinamasi, kaip apsaugoti žmoniją nuo tokių „civilizacijos ligų“, kaip hipertenzija, osteoporozė, nutukimas ir pan. Maisto produktai, be savo pagrindinės funkcijos, gali atlikti ir profilaktinę-gydomąją funkciją. Vis labiau propaguojamas natūralus ir funkcinis maistas.

Darbo tikslas: išanalizuoti literatūra apie natūralius ir funkcinius ingredientus, užkandžių barą.

Darbo uždaviniai:

  1. Aptarti natūralius ir funkcinius ingredientus, užkandžių barą.

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 4127 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS.3.
  • Sveikas pasirinkimas.4.
  • Natūralūs ingredientai..6.
  • Funkcinis maistas6.
  • Funkcinių maisto ingredientų nauda organizmui9.
  • Reglamentavimas12.
  • Statistika..12.
  • Gaminami produktai, užkandžių baras..13.
  • Išvados..15.
  • Naudota literatūra16.

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.docx)
Apimtis
17 psl., (4127 ž.)
Darbo duomenys
  • Maisto technologijos referatas
  • 17 psl., (4127 ž.)
  • Word failas 828 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt