Referatai

1926-ųjų metų perversmas

10   (1 atsiliepimai)
1926-ųjų metų perversmas 1 puslapis
1926-ųjų metų perversmas 2 puslapis
1926-ųjų metų perversmas 3 puslapis
1926-ųjų metų perversmas 4 puslapis
1926-ųjų metų perversmas 5 puslapis
1926-ųjų metų perversmas 6 puslapis
1926-ųjų metų perversmas 7 puslapis
1926-ųjų metų perversmas 8 puslapis
1926-ųjų metų perversmas 9 puslapis
1926-ųjų metų perversmas 10 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Pokarinių revoliucijų atmosfera padarė Lietuvos vidaus politiniam gyvenimui didelę įtaką, ko pasekoje jai teko pergyventi didelių politinių įtempimų.
Partinis susikaldymas Lietuvoje jau buvo pasirodęs ir valstybės kūrimo laikotarpyje, o pirmose nepriklausomosios respublikos metuose stipriai pasireiškia daugiausia iš Rusijos atnešta socialinio radikalizmo ir neriboto demokratizmo įtaka. Ir steigiamasis Seimas, ir kiti pastarieji Seimai tą radikalizmą reiškė tiek Konstitucijoje, tiek visose reformose. Katalikiškosios ir sociališkosios srovės viena su kita varžėsi, kuri demokratiškesnė ir radikalesnė. Visuotinio ir lygaus balsavimo sąlygose tos varžytinės ėjo ligi demagogijos ir rietenų, kurios visuomenę ne tiek auklėjo ir organizavo, kiek demoralizavo ir skaldė. Pati parlamentarizmo sistema mūsų šalyje - kur daugumą sudaro ūkininkai be ryškios diferencijos - parodė, kad dirbtiniai susiskaldymai partijomis padaro vyriausybę nevieningą ir bejėgę.
Dar steigiamąjame Seime, susirinkusiame 1920 metais, buvo palyginti vienalytė, nors ir keliomis srovėmis susiskaldžiusi krikščionių demokratų dauguma, kuri iš pradžių mėgino sudaryti koaliciją su valstiečiais liaudininkais. Tačiau koalicija buvo priimta tik krikščionių demokratų balsais.
Pirmame paprastąjame Seime, išrinktame 1922 metų pabaigoje, nebuvo jokios partijų daugumos. Net renkant prezidentą atsirado keblumų, kurie negalėjo būti pašalinti, nes opozicija nenorėjo pripažinti prezidento rinkimų teisėtais dėl nepakankamo skaičiaus balsų. Krikščioniškosios grupės, turėdamos tik 38 atstovus iš 78, mėgino valdyti tikėdamosios sumedžioti keletą balsų iš mažumų ar kitų partijų atskalūnų. Tačiau toksai valstybės reikalų tvarkymas atsitiktinės daugumos dėka Seime ilgai negalėjo tęstis, ir Seimas dėl to buvo prieš laiką paleistas.
Nauji rinkimai vėl davė krikščioniškųjų grupių (Krikščionių demokratų, Ūkininkų sąjungos, Darbo federacijos) daugumą, kuri sugebėjo išlaikyti vyriausybę per visą kadenciją, t.y. per visus 3 metus. Tuo metu buvo tęsiama žemės reforma ir ūkinė pažanga Lietuvoje gana smarkiai kilo. Tačiau ūkis negalėjo išvengti to meto pasaulinės ekonominės krizės, kuri pakirto krikščionių bloko orumą. Tuo pasinaudojusios opozicinės partijos - liaudininkai, tautininkai, socialdemokratai išvystė stiprią propogandą, todėl nauji 1926 metų pavasario rinkimai praėjo užnuodytoje rietenų atmosferoje. Kairiųjų partijų opozicija pasinaudojo tikromis ir pramanytomis...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2767 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Mokyklinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
10 psl., (2767 ž.)
Darbo duomenys
  • Lietuvų istorijos referatas
  • 10 psl., (2767 ž.)
  • Word failas 72 KB
  • Lygis: Mokyklinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt