Pristatymai

Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui

10   (1 atsiliepimai)
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 1 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 2 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 3 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 4 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 5 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 6 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 7 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 8 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 9 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 10 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 11 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 12 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 13 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 14 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 15 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 16 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 17 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 18 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 19 puslapis
Maisto medžiagos ir jų svarba žmogaus organizmui 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

• Maistas teikia mūsų kūnui energijos. Jos reikia, kad raumenys galėtų judėti, kad veiktų organai ir mąstytų smegenys. Sudėtinės maisto medžiagos yra baltymai, riebalai ir angliavandeniai. Baltymai mūsų kūne tarsi statybinė medžiaga, be kurios neaugtume. Angliavandeniai ir riebalai teikia kūnui energiją. Žmogaus organizmui dar reikalingi vitaminai bei mineralinės medžiagos. Nors iš jų negauname energijos, bet jie reguliuoja ir skatina mūsų augimą.
Baltymai:
• Baltymų sandara labai sudėtinga. Amino rūgštims susijungus į grandinėlę, ši susisuka į įvairiausias spirales, susilanksto, susivynioja.
• Tokios struktūros labai trapios, jautrios aplinkos poveikiui.
• DENATŪRACIJA- baltymo struktūros pakitimas dėl fizikinio ar cheminio poveikio.
• Baltymai skaidomi skrandyje, veikiant fermentui pepsinui ir druskos rūgščiai.
• Pašildžius ar paveikus rūgštimis, trapi baltymo struktūra suyra – baltymas denatūruojasi. Tokios reakcijos vyksta, pavyzdžiui, verdant ar kepant mėsą, kiaušinį. Tačiau šiose reakcijose baltymo aminorūgščių grandinėlė nesuyra. Mūsų organizme ją suardo fermentai. Susidariusios aminorūgštys panaudojamos sintetinti organizmui reikalingus baltymus, o jų perteklius suvartojamas kaip energijos šaltinis:
• Baltymas hidrozė Aminorūgštys sintezė Naujas baltymas
• Perteklius
• “sudeginamas”

Baltymų poreikis įvairaus amžiaus žmonėms:
• Metai
• Baltymų poreikis, g (1 kg kūno masės)
• Iki 1m.
• 2,20- 1,98
• 1-3m.
• 1,78
• 4-6m.
• 1,50
• 7-10m.
• 1,20
• 11-14m.
• 1,0
• 15-18m.
• 0,86
• Vyresniems kaip 19m.
• 0,79
• Nėščioms moterims
• 1,37
Būtiniausios aminorūgštys: Visi gyvi organizmai turi 20 aminorūgščių. Svarbiausios iš jų:
• Izoleucinas
• Leucinas
• Lizinas
• Metioninas
• Histidinas

• Treuninas
• Fenilalanilas
• Valinas
• Triptofanas
Riebalai:
• Riebalai- glicerolio ir karboksirūgščių esteriai.
• Per daug vartojant daug sočiųjų rūgščių turinčių riebalų, galima susirgti ateroskleroze.
• Pieno riebalai skaidomi skrandyje, kiti riebalai skaidomi dvylikapirštėje žarnoje, veikiant lifozės ir tripsino fermentų.
• Riebalų monomerai yra glicerolis ir riebiosios rūgštys.

Vis dar riebalai:
• Riebalai, dar kitaip vadinami lipidais, sudaryti iš anglies, vandenilio ir deguonies atomų, tačiau deguonies juose daug mažiau nei angliavande-niuose.
• Jei riebaluose yra daug nesočiųjų rūgščių liekanų, riebalai yra skysti, jei daug sočiųjų - kieti. Tai ar riebalai yra kieti ar skysti lemia jungtis tarp anglies atomų:
• C – C , - sotūs, kieti...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1107 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Skaidrės (.ppt)
Apimtis
22 psl., (1107 ž.)
Darbo duomenys
  • Chemijos pristatymas
  • 22 psl., (1107 ž.)
  • Skaidrės 5 MB
  • Lygis: Mokyklinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį pristatymą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt