Kursiniai darbai

Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012)

10   (2 atsiliepimai)
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 1 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 2 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 3 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 4 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 5 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 6 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 7 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 8 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 9 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 10 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 11 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 12 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 13 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 14 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 15 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 16 puslapis
Kulinarinių knygų leidyba Lietuvoje (1990 - 2012) 17 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Temos aktualumas – kulinarinės knygos rašomos nuo seniausių laikų, tačiau tokio populiarumo ir jų leidybos mastų kaip dabar, jos dar niekada nebuvo pasiekusios. Tokio tipo knygos apima vis didesnę leidžiamos laisvalaikio literatūros žanro dalį, tampa svarbia knygų rinkos dalimi, aktualia visiems leidėjams. Tad šiuo tyrimu siekiama išanalizuoti kulinarinių leidybos tradicijas ir padaryti prielaidas apie tolesnį šios leidybos srities vystymąsi.
• Eglė Varnaitė. „Lietuviška kulinarinė literatūra: tautinės virtuvės formavimas(is) 1893 – 1940 m.“ Tyrimas atliktas 2011 m.
• Lina Butaitė. „Kulinarinio paveldo plėtra Lietuvoje: santykis su tradicija“. Darbas atliktas 2007 m.
Tyrimo tikslas – ištirti kulinarinių knygų leidybos ypatumus atkūrus Lietuvos nepriklausomybę.
Tyrimo uždaviniai:
1. Išanalizuoti laisvalaikio ir kulinarinių knygų tipologiją.
2. Išanalizuoti kulinarinių knygų repertuarą atkūrus nepriklausomybę.
3. Palyginti kulinarinių knygų autorius, jų biografiją ir rašymo motyvus.
Tyrimo šaltiniai – atliekant tyrimą remtąsi pačiomis kulinarinėmis knygomis, straipsniais apie autorius bei publikuotais interviu su autoriais, kurie padėjo daugiau sužinoti apie kulinarinių knygų autorius, jų biografijas. Aiškinantis terminus pravertė įvairūs žodynai ir knygotyros vadovėlis. Naudingiausi šaltiniai buvo Lietuvos spaudos statistikos ir Nacionalinio bibliografijos duomenų banko duomenys, atlikta šių duomenų statistinė ir repertuaro analizė.
1 skyrius
LAISVALAIKIO IR KULINARINIŲ KNYGŲ TIPOLOGIJA
Pastarąjį šimtmetį leidybos produkcija augo labai sparčiai. Todėl natūralu, jog kilo poreikis klasifikuoti ledinius, tam, kad būtų lengviau juos saugoti ir ieškoti informacijos juose. Lietuvių kalbos žodynas žodį tipologija apibūdina kaip „mokslo metodas – daiktų ar reiškinių klasifikavimas pagal tipus“1. Tačiau profesorius Domas Kaunas, šį terminą sukonkretina: „leidinių tipologija yra poligrafinės ir skaitmeninės produkcijos klasifikavimas pagal knygininkystei būdingus požymius“2. Profesorius išskiria leidinių funkcijos, skaitymo adresato, informacijos perteikimo ženklų bei materialiosios konstrukcijos požymius.3 Vis dėlto leidinių tipologija dar nėra iki galo sunorminta ir galima rasti ir kitokių nuomonių dėl bruožų, pagal kuriuos skirstomi leidiniai. Štai „Knygotyros enciklopediniame žodyne“, galime rasti tik terminą knygų rūšinė klasifikacija ir išskirtus šiuos požymius: forma, informacijos pobūdį ir paskirtį, informacijos pateikimo būdą, kitas ypatybes. Tad pasak profesoriaus Domo Kauno...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 4057 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas 3
  • 1. Laisvalaikio ir kulinarinių knygų tipologija 4
  • 2. Kulinarinių knygų repertuaras atkūrus Lietuvos nepriklausomybę (1990–2011) 6
  • 2.1. Pirmasis penkmetis 6
  • 2.2. Antrasis penkmetis 7
  • 2.2. Trečiasis penkmetis 8
  • 2.4. Ketvirtasis penkmetis 10
  • 2.5. Penktasis penkmetis 10
  • 3. Kulinarinių knygų autoriai 12
  • Išvados 15
  • Šaltiniai ir literatūra 16

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
17 psl., (4057 ž.)
Darbo duomenys
  • Bibliotekininkystės kursinis darbas
  • 17 psl., (4057 ž.)
  • Word failas 160 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį kursinį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt