Projektuojamoje karštai rūkytų mėsos gaminių gamybos technologinėje linijoje, kurioje našumas 2000 kg/pam., bus gaminami keturių pavadinimų karštai rūkyti mėsos gaminiai: “Aukštaičių kepsnys”- 500 kg, “Šiaulių file”- 500 kg, “Jautienos kumpelis ”- 500kg, „Mėgėjų kepsnys“ – 500kg.
Įrengimai, moderni įranga, sunaudojanti mažai energijos, naujos technologijos;Kursiniame darbe yra išanalizuota karštai rūkytų mėsos gaminių gamybos technologija, apskaičiuoti reikalingų žaliavų ir medžiagų, technologinės įrangos poreikiai bei reikalingi pagrindinių gamybinių plotai skaičiavimai, parinkti atitinkamo našumo modernūs technologiniai įrengimai, kurie išdėstomi patenkinant technologinių operacijų eiliškumą. Taip pat išnagrinėti darbų saugos, gamybinės sanitarijos ir higienos, kokybės kontrolės klausimai, remiantis RVASVT kokybės kontrolės sistema.
• produkto įpakavimas ir reklama.
Dabartinė mėsos pramonė pateikia vartotojui daugelio rūšių mėsą, taip pat gamina daug įvairių jos gaminių: dešras, dešreles, slėgtainius, paštetus, vyniotinius, pusfabrikačius, karštai rūkytus gaminius ir kt.
Be maisto produktų mėsos pramonė teikia ir nemažai techninės produkcijos:mėsos, mėsos kaulų, kraujo miltus, albuminą, techninius riebalus, žarnų fabrikatus, apdorotas odas, kailius ir t.t.
Kadangi gyvulio organizmo funkcijos labai įvairios, todėl ląstelių forma ir jų vidinė sandara labai skiriasi. Ląstelės ir tarpląstelinė medžiaga surūšiuojama į vienodas grupes-audinius. Keičiantis audinių santykiui, esminę įtaką turi skerdžiamųjų gyvulių veislė, lytis, amžius, riebumo kategorija ir organizmo dalies funkcinė paskirtis, iš kurios gaminama mėsa.
Pagrindinis mėsos, kaip maisto produkto, kokybės rodiklis, yra jos biologinė vertė. Biologinę vertę nusako produkto baltymų kokybė, kurią sąlygoja amino rūgščių subalansavimo lygis ir baltymų virškinamumo bei įsisavinimo organizme lygis. Mėsos biologinė vertė priklauso nuo maistingumo, organoleptinių bei higieninių savybių ir kaloringumo.
Didžiausią biologinę vertę turi pilnaverčiai mėsos baltymai, kuriuose yra visos žmogaus organizmui būtinos ar nepakeičiamos amino rūgštys. Mėsos baltymai yra pagrindinė raumens audinio dalis. Šie baltymai panašūs į žmogaus, todėl organizmo lengvai pasisavinami ir vadinami pilnaverčiais.
Vidutiniškai žmogui per parą su maistu reikia 1,2 g baltymų 1 kg kūno svorio. Pilnaverčių baltymų paros norma 30%. Baltymai labai svarbūs žmogaus organizmui, nes yra:
• energijos šaltinis;
• nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis.
Mėsos riebalai yra...
Šį darbą sudaro 11559 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!