Vilnius, 2007 m.
2 Priedas. Praktikos vadovo įmonėje įvertinimas.
Maisto produktų kokybės ir ypač jų saugos užtikrinimas, t.y. nekenksmingumas vartotojui, yra pagrindinis šiuolaikinės maisto pramonės uždavinys. Svarbiausius maisto kokybės ir saugos rodiklius reglamentuoja įvairūs teisės aktai – įstatymai, higienos normos, privalomieji rodikliai, techniniai reglamentai ir kt. Daugelyje pasaulio valstybių yra priimti įstatymai ir ktiti norminiai aktai, raglamentuojantys valdymo sistemas, skirtas reguliuoti ir užtikrinti maisto saugą. Pagrindinis maistui skirtas nacionalinis teisės aktas yra Lietuvos respublikos maisto įstatymas; pagrindinės šio įstatymo nuostatos yra išsamiai išdėstytos Lietuvos higienos normoje HN 15:2005 „Maisto higiena“.
Maisto produktų kokybė ir ypač jų sauga yra svarbiausias šiuolaikinės maisto pramonės uždavinys. Pastaruoju metu buvo paskelbta labai daug duomenų, susijusių su maisto užteršimu patogeniniais mokroorganizmais, kenksmingomis cheminėmis medžiagomis ir įvairiais pašaliniais fiziniais objektais.
Pasatraisiais metais taip pat keitėsi vartotojų poreikių maisto produktams struktūra. Padidėjo greito ir patogaus vartojimo produktų paklausa, vartotojai teikia pirmenybę šviežiems, natūralaus skonio ir aromato maisto gaminiams. Šie pokyčiai iškėlė naujus uždavinius maisto gamintojams, kurie pradėjo taikyti perdirbimo procesus, turnčius mažesnį poveikį natūralioms žaliavų savybėms.
Praktikos tikslas – įtvirtinti teorines žinias, įgyti praktinio darbo įgūdžių, surinkti ataskaitai reikalingą medžiagą.
Praktikos paskirtis:
1. Susipažinti su gyvulių skerdimo technologija bei įrengimais.
2. Susipažinti su mėsos išpjaustymo technologija bei įrengimais.
3. Susipažinti sumėsos produktų gamybos technologija bei įrengimais.
4. Susipažinti su mėsos gaminių terminiu apdorojimu.
5. Susipažintisu RVASVTprograma.
6. Įsisavinti produktų ženklinimo reikalavimus.
7. Susipažinti su sanitarijosprograma.
8. Susipažinti su naujų produktų kūrimo technologija bei jų dokumenyinės bazės sudarymu.
Praktinio darbo įmonėje aprašymas
1.Trumpa įmonės charakteristika
Aš praktiką atlikau UAB „Sagralita“, kuri yra įsikūrusi Stoties g.42, Panevėžyje. UAB „Sagralita“ – mėsos perdirbimo įmonė, kurioje vyksta mėsos gaminių gamyba. Įmonė turi ir savo kavinę (tamepaciame pastate, tik kitas korpuse), kurioje ruošiame patiekalai iš gamybos cecho duotų žaliavų ir kt. Tame pačiame pastate yra ir mėsos gaminių parduotuvė, kurioje pardavinėjami visi UAB „Sagralitos“ gamybos ceche pagaminti mėsos gaminiai.
UAB „Sagralitos“ veikla prasidėjo 1996 metais. Įmonėje dirba apie 20 žmonių....
Šį darbą sudaro 3044 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!