Užsiduodame, kad reikia pagaminti 2000 kg dešrelių. Reikia pagaminti 500 kg Delikatesinių (aukšč. rūš.), 600 kg Vilniaus (aukšč. rūš.), 400 kg Pajūrio (I rūš.) ir 500 kg Mėgėjų (I rūš.).
išgyslinta pusiau riebi kiauliena
28
Kiaulienos šoninė
22
Priedai
Valgomoji druska
2,66
Natrio nitritas (tirpale)
0,01
Cukrus
0,2
Prieskoniai ir papildai
0,1
Kardamonas arba muškato riešutas
0,03
Ledas
15
Vilniaus (aukšč. rūš.)
Žaliava
Komponento
masė, kg/100kg
Išgyslinta jautiena (aukšč. rūš.)
21
Išgyslinta riebi kiauliena
40
Išgyslinta neriebi kiauliena
18
Priedai
Valgomoji druska
2,66
Natrio nitritas (tirpale)
0,01
Cukrus
0,2
Prieskoniai ir papildai
0,1
Kardamonas arba muškato riešutas
0,03
Ledas
18
Pajūrio (I rūš)
Žaliava
Komponento
masė, kg/100kg
Išgyslinta jautiena (aukšč. rūš.)
30
Išgyslinta neriebi kiauliena
40
Nugaros lašiniai
10
Priedai
Valgomoji druska
3
Natrio nitritas (tirpale)
0,01
Cukrus
0,2
Prieskoniai ir papildai
0,2
Česnakai (švieži)
0,59
Ledas
16
Mėgėjų (I rūš.)
Žaliava
Komponento
masė, kg/100kg
Išgyslinta jautiena (I rūš.)
50
Kiaulienos šoninė
27
Priedai
Valgomoji druska
2,6
Natrio nitritas (tirpale)
0,01
Cukrus
0,2
Prieskoniai ir papildai
0,1
Sojos baltymų izoliatas
0,05
Kardamonas arba muškato riešutai
0,04
Ledas
20
Gaminsime 500 kg Delikatesinių (aukščiausia rūšis). Tam paskaičiuojame kokio kiekio komponentų reikės tokiam dešros kiekiui pagaminti. Priimsime, kad išeiga šios rūšies dešroms yra 90%. Taigi, žaliavos ir prieskonių bendrai reikės:
kg.
Atitnkamai perskaičiuojam iš kiekio 100-tui kg į 556 kg. Taigi, gaunami tokie rezultatai:
Išgyslintos jautienos reikės kg;
Išgyslintos pusiau riebios kiaulienos - kg;
Kiaulienos šoninės - kg;
Valgomosios druskos - kg;
Natrio nitrito - kg;
Cukraus - kg;
Prieskonių ir papildų - kg;
Kardamono arba muškato riešutų - kg;
Ledo - kg
Rezultatus suvedame į lentelę:
Delikatesinės (aukščiausia rūšis)
Žaliava
Komponento kiekis kg/556 kg faršo
Išgyslinta jautiena (aukščiausia rūšis)
177,9
išgyslinta pusiau riebi kiauliena
155,7
Kiaulienos šoninė
122,3
Priedai
Valgomoji druska
14,78
Natrio nitritas (tirpale)
0,06
Cukrus
1,11
Prieskoniai ir papildai
0,56
Kardamonas arba muškato riešutas
0,17
Ledas
83,4
Analogiškai paskuočiuojama ir likusių dešrų sudėtis:
Vilniaus (aukšč. rūš.)
Žaliava
Komponento kiekis kg/667 kg faršo
Išgyslinta jautiena (aukšč. rūš.)
140
Išgyslinta riebi kiauliena
266,7
Išgyslinta neriebi kiauliena
120
Priedai
Valgomoji druska
17,73
Natrio nitritas (tirpale)
0,07
Cukrus
1,33
Prieskoniai ir papildai
0,67
Kardamonas arba muškato riešutas
0,20
Ledas
120,00
Pajūrio (I rūš)
Žaliava
Komponento kiekis kg/444 kg faršo
Išgyslinta jautiena (aukšč. rūš.)
133,3
Išgyslinta neriebi kiauliena
177,8
Nugaros lašiniai
44,4
Priedai
Valgomoji druska
13,3
Natrio nitritas (tirpale)
0,04
Cukrus
0,89
Prieskoniai ir papildai
0,89
Česnakai (švieži)
2,62
Ledas
71,1
Mėgėjų (I rūš.)
Žaliava
Komponento kiekis kg/556 kg faršo
Išgyslinta jautiena (I rūš.)
277,8
Kiaulienos šoninė
150
Priedai
Valgomoji druska
14,4
Natrio nitritas (tirpale)
0,06
Cukrus
1,11
Prieskoniai ir papildai
0,56
Sojos baltymų izoliatas
0,28
Kardamonas arba muškato riešutai
0,22
Ledas
111,1
2. Technologinio proceso organizavimo grafikas
3. lentelė
6.
Ledo gaminimas
385,6
31,25 kg/val
*
●
*
●
5.
Virimas
2000
200 kg
*
●
4.
Kimšimas
2222
387 kg/h
*
●
3.
Kuteravimas
2222
360 kg/h
*
●
2.
Malimas
1776
500 kg/h
*
●
1.
Svėrimas
1776
100 kg
*
●
Eil.
Nr
Tech.
procesas
Viso
,kg
Val
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
1
2
3
4
5
6
7
Darbo laikas, val
*- - pasiruošimas darbui
-● – sutvarkymas po darbo
3. Technologinės įrangos parinkimas ir projektavimas.
Žaliava bus paduodama kuteravimui ir po to iki kimštuvo plastmasinėmis dėžėmis, kurios bus dedamos į karučius. Dėžių talpa 30 kg. Tačiau bus naudojamos atskiros...
Šį darbą sudaro 4189 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!