Referatai

Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu

9.6   (3 atsiliepimai)
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 1 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 2 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 3 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 4 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 5 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 6 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 7 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 8 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 9 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 10 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 11 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 12 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 13 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 14 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 15 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 16 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 17 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 18 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 19 puslapis
Žuvies sudėties kitimas technologinių procesų metu 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

2007
Įvadas
Žuvys yra pilnaverčių negyvulinės kilmės baltymų šaltinis. Žuvyje yra 14 – 25 procentai baltymų, jų tarpe 95 proc. pilnaverčių, 0,5 – 33proc riebalų, kurie organizmo lengvai ir visiškai pasisavinami ir juose tirpiais vitaminais, nepakeičiamomis amino rūgštimis, kurios iš organizmo šalina cholesteriną, bet riebalai skysti, greit oksiduojasi, todėl greitai genda. Žuvis turi 3 kartus daugiau mineralinių medžiagų nei mėsoje: kalcis, fosforas, geležis taip pat jodas, bromas, mikroelementų, visi A, D, E, B1, B12, B6 vitaminai. Maistinė vertė priklauso ne tik nuo cheminės sudėties, bet ir nuo valgomų ir nevalgomų kūno dalių santykio, o šis priklauso nuo žuvies rūšies, amžiaus, įmitimo.
Žuvies cheminė molekulinė sudėtis žinojimas būtinas tam, kad galėtume įvertinti jos maistinius privalumus ir pasirinkimą racionalių būdu kaip ją panaudoti ir perdirbti.
Paprastai maistui naudojama ne visa žuvis, o tik valgomosios kūno dalys, pagrinde liemens raumenys, bet kartais ikrai, pienės, kepenys ir galvos raumenys.
Darbo tikslas susipažinti ir paanalizuoti žuvies sudėties kitimą technologinių procesų metu. Darbe analizuojami žuvies pokyčiai:
• Šaldymo metu
• Dorojimo metu
• Sūdymo metu
• Rūkymo metu
• Laikymo metu
Biocheminė žvies sudėtis
Šiuo metu vandens organizmuose aptikta apie 60 cheminių elementų. Didžiausias kiekis žuvyje yra deguonies apie 75 proc., vandenilio apie 10 proc., anglies dvideginio 9,5 proc., azoto 2,5 proc., kalcio 1,2 proc., fosforo 0,6 – 0,8 proc., sieros 0,3 proc., kiti elementai žuvyje yra labai nedideliais kiekiais. Molekulinė cheminė sudėtis žuvyje parodo turinį cheminių junginių ( giminingų grupių pvz. baltymų ), kurie turi maistinę, maitinamąją ar techninę reikšmę, taip pat charakterizuoja žuvies šviežumo laipsnį. Žuvies cheminė molekulinė sudėties žinojimas būtinas tam, kad galėtume įvertinti jos maistinius privalumus ir pasirinkimą racionalių būdu kaip ją panaudoti ir perdirbti. Daugelis tyrimų parodo skirtumus įvairių žuvų rūšių cheminėje sudėtyje. Be to, cheminė žuvų sudėtis, kad ir tos pačios rūšies yra kintanti, ji gali keistis priklausomai nuo žuvies amžiaus ir lyties, buvimo vietos ir metų laiko, technologinio proceso. Pagrindinių medžiagų...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 5450 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas 3
  • Biocheminė žvies sudėtis 4
  • Pagrindinių medžiagų sudėtis žuvų mėsoje 4
  • Žuvies pokyčiai šaldymo metu 11
  • Žuvies pokyčiai išdorojimo metu 13
  • Žuvies pokyčiai sūdymo metu 14
  • Žuvies pokyčiai rūkymo metu 15
  • Žuvies pokyčiai laikymo metu 16
  • Išvados 19
  • Naudota informacija 20

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
20 psl., (5450 ž.)
Darbo duomenys
  • Pramonės ir gamybos referatas
  • 20 psl., (5450 ž.)
  • Word failas 172 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt