Namų darbai

Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba

10   (1 atsiliepimai)
Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba 1 puslapis
Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba 2 puslapis
Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba 3 puslapis
Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba 4 puslapis
Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba 5 puslapis
Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba 6 puslapis
Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba 7 puslapis
Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba 8 puslapis
Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba 9 puslapis
Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba 10 puslapis
Bendroji maisto produktų technologija: romo gamyba 11 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Kolumbas, atradęs Ameriką, ne tik patikslino pasaulio geografijos žemėlapį. Būtent Kolumbas atvežė ir Haityje pasodino cukranendres. Šis iš Papua Naujosios Gvinėjos kilęs augalas auginamas daugelyje tropinio klimato šalių, tačiau Karibų jūros salyno dirva – ypač palanki cukranendrėms, kur jos tiesiog tarpsta mėgaudamosi saule ir drėgme.
Cukranendrės (kaip išduoda pats pavadinimas) buvo naudojamos cukraus gamybai. Technologinio proceso metu buvo išskiriamas pašalinis produktas – melasa – rudos spalvos lipnus salsvas skystis. Iš melasos prieš keletą šimtų metų ir buvo pradėta gaminti romą. Romo distiliavimas tuo metu nebuvo itin pažangus, iš arbatinuką su ilgu kakleliu primenančių distiliavimo įrenginių vienu metu buvo išgaunami tik keli litrai alkoholio, kuris dažniausiai buvo ne itin švariai išfiltruotas, tačiau gan stiprios koncentracijos.
XVI amžiuje Anglija ir Prancūzija griežtai uždraudė eksportuoti alkoholį, pagamintą iš melasos, tačiau šis draudimas negaliojo laivams, kurie buvo vieni pagrindinių klientų, perkančių romą, o jūreiviai jį vartojo įspūdingais kiekiais. Prisiminus tuos laikus, kai kelionė laivu trukdavo mėnesių mėnesius, suprantama, kodėl romo išradimas buvo tiesiog išsigelbėjimas – statinėse laikomos vandens ar alaus atsargos, skirtos malšinti jūreivių troškuliui, greit gesdavo, o romas buvo nepriklausomas nuo laiko poveikio.
Tad jau 1731 Didžiosios Britanijos laivyne pagal „Jo Didenybės tarnautojų jūroje taisykles ir instrukcijas“ kasdien jūreivis gaudavo po pusę pintos romo. Romas tapo beveik neatskiriama jūreivių gyvenimo dalimi, tačiau dėl to itin pašlijo drausmė ir tvarka. Kiek vėliau (vieni teigia, kad siekiant disciplinos, kiti mano, kad dėl admirolo Edwardo Vernono šykštumo) romą buvo prisakyta skiesti vandeniu.
Taip atsirado grogas – gėrimas, pavadintas pagal šio admirolo pravardę „Senasis Grogas“. Į skiestą romą skoniui pagerinti buvo dedama cukraus ir citrinų. Toks gėrimas (skiestas karštu vandeniu ar arbata) labai gerai šildo, tad tapo gan populiarus ir jau 1756 m. buvo įtrauktas į oficialiąją jūreivių regulą. Vėliau, kai laivuose atsirado sudėtinga įranga, reikalavusi atidumo ir koncentracijos, kasdienės romo porcijos buvo išbrauktos iš šios profesijos atstovų raciono.
Pirmosios distiliavimo gamyklos...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1838 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Romo atsiradimo istorija 3
  • Romo įvairovė 4
  • Skirstymas pagal regionus 5
  • Romo rūšys 6
  • Romo gamybos technologija 7
  • Brandinimas 8
  • Distiliavimas 9
  • Išlaikymas 9
  • Romas valgio gaminime 10
  • Literatūros sąrašas 13

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
11 psl., (1838 ž.)
Darbo duomenys
  • Pramonės ir gamybos namų darbas
  • 11 psl., (1838 ž.)
  • Word failas 3 MB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį namų darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt