Referatai

Pieno produktų technologinis aprašas

9.6   (2 atsiliepimai)
Pieno produktų technologinis aprašas 1 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 2 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 3 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 4 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 5 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 6 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 7 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 8 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 9 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 10 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 11 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 12 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 13 puslapis
Pieno produktų technologinis aprašas 14 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Tikrino: dėstyt.
Vilnius 2005
Grietinėlės technologinis procesas
Kaip žinia, pienas ir jo produktai yra vieni iš svarbiausių vartotojo mityboje. Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų, piene ir jo produktuose yra daug lengvai įsisavinamų maisto medžiagų, reikalingų organizmui vystytis. Nustatyta, jog piene yra daugiau kaip 200 įvairių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmo ląstelėms atsinaujinti ir energijai gauti.
Pieno priėmimas ir pirminis apdorojimas. Iš pradžių jis turi būti tuoj pat atšaldytas iki 18 – 23 laipsnių C. Po to jis mechaniškai apdorojamas. Išskiriami šie apdorojimo būdai: filtravimas, separavimas, homogenizavimas, normalizavimas ir vakuuminis apdorojimas. Filtravimas – mechaninis procesas, kurio metu iš skysčių atskiriamos kietosios dalelės. Separavimas yra atliekamas Lavalio prietaisais, jo funkcija atskirti pieną į dvi frakcijas: liesą pieną ir grietinėlę, bet taip pat valo pieną, smulkina lipidų rutulėlius ir pašalina smulkesnes priemaišas. Homogenizavimas, tai pieno riebalų rutuliukų susmulkinimas siekiant išvengti riebalų išsiskyrimą produktą laikant arba įvairių technologinių procesų metu, jo efektyvumą apibūdina du rodikliai: temperatūra ir slėgis. Normalizavimas, tai pieno produktų standartizavimas pagal riebalus ir baltymus arba pagal riebalus ir sausąsias medžiagas arba pagal visas medžiagas veikiant įvairaus tipo separatoriais. Vakuuminis apdorojimas, pieno produkto kokybei neigiamos įtakos turi esantys šalutiniai kvapai. Norint juos pašalinti taikomas vakuuminis apdorojimas, jis atliekas kartu su šiluminiu apdorojimu naudojant vakuumo kolonas arba deaeratorius. Temperatūrinis apdorojimas – išskiriami du būdai: šildymas ir šaldymas. Šildymas – siekiant ekonomiškumo šaltas pienas, dažniausiai šildomas karštu pienu. Procesas kai šiluma nuo karšto kūno perduodama šaltam vadinama regeneravimu. Gaminant pieno produktus (grietinėlę) naudojamas antrinis pašildymas iki 55 – 60 laipsnių C, turi būti atliekamas sterilizavimas, jo metu sunaikinamos vegetatyvinės ląstelės, tačiau bakterijų sporos ir termofiliniai organizmai išlieka. Pieno pramonėje taip pat taikomas apdorojimas ultra aukšta temperatūra, tada sunaikinami visi mikroorganizmai ir jų sporos, temperatūra nemažesnė 135 laipsnių C. Kitas etapas atšaldymas, jis priklausi nuo gaminamo produkto, grietinėle atšaldoma iki 6 laipsnių C.
Fasavimas ir pakavimas
1. fasavimas ir pakavimas...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3526 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
14 psl., (3526 ž.)
Darbo duomenys
  • Pramonės ir gamybos referatas
  • 14 psl., (3526 ž.)
  • Word failas 93 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt