Referatai

Maisto produktai ir rizikos veiksniai

9.8   (3 atsiliepimai)
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 1 puslapis
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 2 puslapis
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 3 puslapis
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 4 puslapis
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 5 puslapis
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 6 puslapis
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 7 puslapis
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 8 puslapis
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 9 puslapis
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 10 puslapis
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 11 puslapis
Maisto produktai ir rizikos veiksniai 12 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Maistas- tai pagrindinis žmogaus egzistencijos poreikis, o jo kokybė lemia žmogaus sveikatą. Todėl labai svarbu, kad maistas būtų saugus. Didžiausias dėmesys turi būti skiriamas asmens ir darbo higienos reikalavimų laikymuisi, tinkamai įrengimų priežiūrai, technologinio reglamento laikymuisi, griežtam temperatūrinio režimo laikymuisi saugant ir parduodant maisto produktus.
Nesaugus maistas sąlygoja daugybę ligų, daugiau nei pusę kasmet atsirandančių susirgimų. Pagrindinės priežąstys, lemiančios kiek žmogus gyvena ar nuo ko suserga irgi dažniausiai nulemtos mitybos.
Maistui pirkti vartotojai išleidžia žymią pajamų dalį, ypač tie, kurių pajamos mažos, kurie dažnai sudaro labiausiai pažeidžiamų žmonių grupę ir kuriems būtina užtikrinti patikimą ir sveiką maistą bei apsaugoti nuo nesąžiningos prekybos.
Pasaulyje didėja susirūpinimas dėl maisto kenksmingumo, užteštumo, kokybės ir mitybos būklės gerinimo. Pagrindiniai veiksniai, lemiantys maisto saugą yra mikroorganizmai, cheminės, kartais radioaktyvios medžiagos ir kt.
Apsinuodijimai maistu, maisto kilmės infekcinės ligos dar gana dažnas reiškinys mūsų šalyje. Jų priežąstys labai įvairios: netinkamas, nesaugus maisto gaminimas, laikymas, pardavimas.
Todėl siekiant užtikrinti, kad į rinką patektų tik saugūs maisto produktai, prekybos taškuose yra reikalinga rizikos veiksnių analizė ir nustatomi svarbiausi valdymo taškai (RVASVT sistema).
Ši sistema maisto tvarkymo įmonėse pradėta įgyvendinti nuo 1998 m. Ją įdiegti padėjo tarptautinių maisto tvarkymo įmonių filialai. Jų įdirbis davė akivaizdžią naudą ir mūsų šalies įmonės perėmė šią iniciatyvą.
SVT- svarbusis valdymo taškas t.y. bet kuri RVASVT sistemos maisto tvarkymo etapo vieta, kurioje rizikos veiksniai kontroliuojami, stabilizuojami, pašalinami ar sumažinami iki priimtino lygio.
Rizikos veiksniai – biologiniai, cheminiai, fiziniai veiksniai, kurie gali būti maisto nesaugumo jį vartojant priežąstimi.
RVASVT SISTEMOS DIEGIMO PLANAS
MAISTO PREKIŲ PARDUOTUVĖJE
Įdiegiant parduotuvėje savikontrolės sistemą, būtina nustatyti svarbiausius valdymo taškus, kuriuos nuolat kontroliuojant būtų galima išvengti visų rizikos veiksnių.
Pirmasis valdymo taškas – temperatūrinio režimo kontrolė, priimant, sandėliuojant, laikant ir realizuojant prekes (šaldymo įrangos temperatūros kontrolė).
Antrasis valdymo taškas – prekės apsauga nuo bet kokios taršos (prekių laikymo sąlygos, realizacijos terminai, prekių kaiminystės taisyklės, pakuočių saugumas it t.t.).
Kitas valdymo taškas – maisto produktų ženklinimo...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 2673 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • 1. ĮVADAS.3
  • 2. RVASVT SISTEMOS DIEGIMO PLANAS MAISTO PREKIŲ PARDUOTUVĖJE.4
  • 3. I. KOMANDOS SUFORMAVIMAS IR DOKUMENTŲ PARENGIMAS4
  • 4. II. PRIVALOMIEJI REIKALAVIMAI TERITORIJAI, PASTATAMS, PATALPOMS6
  • 5. III. MAISTO PREKIŲ PRIĖMIMAS Į PARDUOTUVĘ.8
  • 6. IV. MAISTO PRODUKTŲ LAIKYMAS.9
  • 7. V. PRODUKCIJOS SULAIKYMO IR PAĖMIMO IŠ RINKOS PROGRAMA..10
  • 8. VI. PILDOMŲ ŽURNALŲ SĄRAŠAS..11
  • 9. IŠVADOS12
  • 10. LITERATŪROS SĄRAŠAS..13

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
12 psl., (2673 ž.)
Darbo duomenys
  • Pramonės ir gamybos referatas
  • 12 psl., (2673 ž.)
  • Word failas 90 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt